Erdoğan: Yolsuzlukların, yoksulluğun olmayacağı ülkeyi biz hallederiz

Erdoğan TÜGVA kongresinde konuştu: Derdimiz aralık ayında yeni değerlendirmeyle asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Yolsuzlukların, rüşvetin, yoksulluğun olmayacağı bir ülkeyi biz hallederiz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Bakırköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen TÜGVA 5. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. 

Kongre öncesi salon önünde otobüsten vatandaşlara hitap eden Erdoğan'ın konuşması özetle şöyle: 

HEP SÖYLÜYORUM RAHATSIZ OLUYORLAR, DİNDAR NESİL:  81 vilayetteki tüm yapılanmasıyla birlikte her geçen gün daha iyiye, daha güzele gitmek suretiyle gençliğimizin -hep söylüyorum ya, birileri rahatsız oluyor- dindar bir nesil olarak geleceğe hazırlanmasında TÜGVA'nın konumu çok çok önemli. İşte sizler bu neslin temsilcileri olarak karşımdasınız. Dolayısıyla sizlere elimizden ne gelirse, Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Milli Eğitim Bakanlığımız ve Cumhurbaşkanı, 17 Bakanlık olarak, elimizden gelen her türlü fedakarlığı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz.

TÜRKİYE YIPRANMADI, TAM AKSİNE: Rusya-Ukrayna arasındaki savaşta arabulucu rolünü oynuyoruz. Türkiye bütün bu olaylar karşısında yıpranmadı. Tam aksine. Şu anda Avrupa'da herkes tutuşmuş vaziyette, 'Acaba bu kış nasıl geçecek?' Elhamdülillah, biz bütün hazırlıklarımızı yaptık ve bütün hazırlıklarımızla beraber, elhamdülillah, milletimize doğal gazını da kömürünü de her şeyini hazırlamış vaziyetteyiz.

ASGARİ ÜCRET: Derdimiz şu anda, daha uygun fiyatlarla biz vatandaşımıza bu doğal gazı nasıl ulaştıracağız, bunun gayreti içerisindeyiz. Ama şunu bilmenizi istiyorum: AK Parti iktidarı zulme rıza göstermez. Zulmedilmesini asla istemez ve derdimiz şu an itibarıyla inşallah aralık ayındaki yapılacak olan yeni değerlendirmelerle de asgari ücreti en uygun rakama çıkarmak. Biz bunun için varız. Yolsuzlukların olmadığı, rüşvetin olmadığı, yoksulluğun Allah'ın izniyle olmayacağı bir Türkiye'yi biz hallederiz. Bunu biz yaparız. Şu an itibarıyla onun hazırlığı içindeyiz. 

'FİKRİ VE CİNSİ SAPKINLIK...'

Daha sonra salona geçerek kongrede konuşan Erdoğan TÜGVA'ya sahip çıktı, "Bu çatı altında yürütülen mücadeleden rahatsız olanların, yalan ve iftira çıtasını sürekli yükseltmesinin gerisinde işte bu hakikat vardır. Ülkenin gençlerini PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleri, fikri ve cinsi sapkınlık akımları üzerinden heba edemediklerini görenler, TÜGVA'ya saldırıyorlar" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

BİZ VARIZ, BİR DE KARŞIMIZDA DÜŞMANLAR VAR: Gençler, şunu unutmayın; biz varız, bir de karşımızda düşmanlar var. Varsa eğer birileri, oldukları gibi, görecekleri de vardır. Siyasi, ekonomik, askeri, diplomatik olarak kendi iradesini ortaya koyan Türkiye fotoğrafı şekillendikçe yeni durumlarla karşılaşıyoruz. Bu tarihi süreçte yaşadığımız her hadise, karşımızdakilerin yüzlerini ortaya koymaya başladı. ‘Özgürlük’ diyenlerin maskeleri inince faşist suratları belirdi. ‘Hak, hukuk’ diyenlerin maskeleri inince altında zalim suratları patladı. Medeniyetimizin bize çizdiği sınırlar, onlar gibi olmamıza asla izin vermez. Bu toprakların evlatlarıysak barbar, zalim, bencil olamayız. Biz, kurtuluşu Allah'ın ipine sarılmakta görenler olarak, asırlardır içimize yerleştirilen Truva atlarının oyunlarına gelemeyiz. Ecdadımız bu şekilde, üç kıta, yedi iklimde barışın, adaletin, huzurun bayrağını dalgalandırmıştır.

MUHAFAZAKAR DEVRİMCİLER: Unutmayın elbette her yenilik, her devrim, her reform, türlü engellerle karşılaşacaktır. Benim karşımda şu anda muhafazakar devrimciler var. Ben, muhafazakar devrimcilerle 2023’ü başarıyla bitireceğimize inanıyorum. Ama gençlerimizde bunların hepsini aşacak azmi, iradeyi, enerjiyi görüyorum. Tarih boyunca da hep böyle olmuştur. Tarımda en büyük devrimlerden biri olan traktörü icat eden Henry Ford, taşlanmıştı ama yoluna devam etmişti. Dünyanın yuvarlak olduğunu söyleyen Galilei, zindana atılmıştı ama tezinden vazgeçmemişti. Engelli olduğu için yarışamayacağı söylenen Ferrari pes etmemiş, dünyanın en iyi yarış arabasını yapmıştı. Büyüme hormonunun yetersizliği sebebiyle spor yapamayacağı söylenen Messi, mücadeleye devam ederek dünyanın en iyi futbolcusu olmuştu. Oyun pistinde araba kullanırken ‘beceriksiz’ diye alay edilen Schumaher, dünyanın en iyi yarış pilotu seçilmişti. Bir ara duyma yetisini kaybeden Beethoven, besteleriyle müzik tarihinin zirvesine yerleşmişti. Uçma denemeleri alay edilerek karşılanan Hezarfen, Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçarak tarihe geçmişti.

AİLENİN KORUNMASI: Sizlerden de ricam şu; hayallerinizden vazgeçmemenizi, kendinize inanmanızı, çalışmanızı ve azmetmenizi istiyorum. Allah'ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin, bu inançla yola devam edin. Yine unutmayın; mermeri delenin suyun gücü değil, sürekliliği olduğunu asla unutmayın. Tabiatın kurallarını değiştirmeyi değil, çok çalışarak hedefe ulaşmayı kastediyorlar. Gençlerimizin bu potansiyellerini sapkın akımlarla heba etmek isteyenlerin hangi amaçta olduklarını çok iyi biliyoruz. Aile kurumunun korunması, güçlendirilmesi başta olmak üzere bu doğrultuda her türlü tedbiri alacak, teşviki yapacağız. Ülkemizin her köşesinde yaydığımız üniversite, yurt, spor tesisleri, kültür merkezleri, kütüphanelerle gençlerimizi hayallerine yaklaştırmak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Gümbür gümbür gelen TEKNOFEST gençliğinin heyecanı bizi de sarıyor. Önümüzdeki yıl İstanbul, Ankara, İzmir'de TEKNOFEST zirvelerini yapacağız. Böyle evlatlara sahip olduğumuz için en az ana babaları kadar gurur duyuyoruz. TÜGVA gençliği, işte bu gençliktir.” (HABER MERKEZİ)