Erdoğan yeniden AK Parti genel başkanlığına seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde geçerli 1399 oyun tamamını alarak genel başkanlığına yeniden seçildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin genel başkanlığına yeniden seçildi.

AK Parti'nin, Ankara Spor Salonu'nda yapılan 4. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde genel başkanlık seçimi tamamlandı.

Kongre Divan Başkanı Ali İhsan Yavuz seçimde 1402 oy kullanıldığını; 1399 oyun geçerli, 3 oyun geçersiz sayıldığını açıkladı.

Yavuz, tek aday Erdoğan'ın geçerli 1399 oyun tamamını alarak AK Parti genel başkanlığına yeniden seçildiğini duyurdu.

Partinin 75 üyeden oluşan Merkez Karar ve Yönetim Kurulu da aynı oylamayla belirlendi.

ERDOĞAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Seçimin ardından teşekkür konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "CHP zihniyetinin elinde bakımsızlığa, hizmetsizliğe, adeta çürümeye terk edilen illerimizi gerçek belediyecilikle buluşturmak, boynumuzun borcudur." dedi.

Kongreyi alınlarının akıyla, partilerine yaraşır bir coşkuyla tamamladıklarını dile getiren Erdoğan, özellikle 31 Mart yerel seçimlerine kadar tempolarını biraz daha artırmaları gerektiğine işaret etti: "Cumhur İttifakı olarak, başta İstanbul, Ankara olmak üzere bu illerimizle birlikte deprem bölgesinin 11 vilayetini de kucaklayacak şekilde büyük oranda büyükşehirlerimizi masaya tam manasıyla yatırıp gece gündüz demeden, yoğun bir çalışmayla durmak yok, yola devam diyeceğiz. CHP karanlığının karabasan misali çöktüğü tüm vilayetlerimiz, buralarda yaşayan vatandaşlarımız sabırsızlıkla 31 Mart'ı bekliyor. '31 Mart gelsin de biz bunlardan kurtulalım' diyorlar. 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde elde ettiğimiz kritik başarıyı, 31 Mart'ta tekrarlayarak yerel yönetimlerde de yeni bir dönemi başlatacağız.

'MUHALEFETİN BİZİ BÖLMESİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Kapısı çalınmadık hane, hali hatırı sorulmadık vatandaş bırakmayacağız. Çarşıda, pazarda, sokakta, kahvede daima insanımızla beraber olacağız. Tevazudan taviz vermeyeceğiz. Zira AK Parti'nin mensupları tevazu ehlidir. Gurur, kibir abidesi değildir. Buna çok dikkat edeceğiz.

Muhalefetin bizi bölmesine, aramıza nifak tohumları ekmesine, bizi kendi sığ gündemiyle oyalamasına fırsat vermeyeceğiz. Özellikle gençlerimizin muhalefetin bir türlü bitmeyen koltuk kavgalarına bakıp da siyasete küsmesine, siyasetten uzaklaşmasına mani olacağız." 

YENİLENEN MKYK'Yİ TOPLADI

Erdoğan kongrenin ardından AK Parti'nin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'nu (MKYK) topladı. Parti genel merkezinde yapılan toplantıya kabine üyeleri de katıldı.

Toplantının ardından yeni Merkez Yürütme Kurulunun (MYK) açıklanması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)