Erdoğan ve Putin, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını görüşecek

Reuters'a konuşan bir Türk yetkili, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya lideri Putin'in Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında cuma günü bir araya geleceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Özbekistan'da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi kapsamında bir araya gelmesi beklenen Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Azerbaycan-Ermenistan çatışmasını görüşeceği belirtildi. Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili, iki lider arasındaki görüşmenin cuma günü gerçekleştirileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15-16 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'a gidecek. Erdoğan'ın zirve kapsamında, Putin ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping başta olmak üzere zirveye katılan devlet başkanlarıyla bir dizi ikili görüşme yapması bekleniyor.

Zirveye, Şanghay İşbirliği Örgütü üyesi Rusya, Çin, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Pakistan, Hindistan ve Özbekistan ile örgütün gözlemci üyesi Belarus, Moğolistan ve İran cumhurbaşkanları ile ev sahibi Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davet ettiği Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov ve uluslararası kuruluşların temsilcileri de katılacak. (DIŞ HABERLER)