Erdoğan Türkmenistan'da: Ticaret hacmini 5 milyara çıkarmakta kararlıyız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile anlaşmaların imza töreninin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem resmi ziyarette bulunmak hem de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 15'inci Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere geldiği Türkmenistan'da Devlet Başkanı Berdimuhammedov ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Başkent Aşkabat'ta bulunan Oğuzhan Köşkünde gerçekleşen görüşmenin ardından yapılan basın toplantısında sözlerine, "Ata yurdumuz Türkmenistan'a gelmekten büyük bir mutluluk duyuyorum" diye başlayan Erdoğan, "Bu vesileyle Türkmenistan'ın bağımsızlığının 30. yıldönümünü bir kez daha tebrik ediyorum. Kardeşlik ilişkilerimiz çerçevesinde Türkmenistan'ı ve başarıyla sürdürdüğü bağımsızlık statüsünü desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, Türkmenistan'ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkedir. Türkmenistan'a kardeşler meselesine hoş geldin diyorum" dedi.

Kendisine devlet nişanı verilen Erdoğan, "Bu nişanla şahsıma gösterilen teveccüh için yürekten teşekkür ediyorum. Bu nişana layık görülmem, bu ziyareti taçlandırmıştır. Kemik kardeşliğimiz bir kez daha perçinlenmiştir" diye konuştu.

İki ülke arasında 9 maddelik bildirgenin imzalandığını belirten Erdoğan, "Görüşmemizde ticaret hacmini 5 milyar hacme çıkarmakta kararlıyız" dedi. (HABER MERKEZİ)