Erdoğan: Türkiye'nin 80 vilayetinde ne varsa Şırnak'ta da mevcut

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti il kongreleri sürecini Şırnak'tan başlattı. Erdoğan konuşmasında, Türkiye'nin yönetim sistemini demokratik yollardan değiştirdiklerini söyledi, muhalefeti kapalı kapılar ardında siyaset yapmakla suçladı. Erdoğan konuşmasında, "Göreve geldiğimizde Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için ne yaptıysak Şırnak için de onu yaptık" dedi. Ayrıca 'çözüm süreci'ni neden bitirdiklerini anlattı.

AK Parti Şırnak İl Kongresi, korona salgını nedeniyle açık havada yapıldı. (Fotoğraf: Murat Kula/AA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Şırnak 7. Olağan İl Kongresi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla bugün yapıldı. Erdoğan'ın konuşmasında şu başlıklar öne çıktı:

81 İLDE KONGRE YAPILACAK: AK Parti ilk kongrelerimizin ilkini Şırnak'ta gerçekleştiriyoruz. Kervanımız 81 ilin tamamını dolaşacaktır. Biz de ülkemizin dört bir yanında teşkilat mensupları ve vatandaşlarımızla kucaklaşacağız. AK Parti'nin ilk il kongresi için Şırnak'ı belirlememiz rastgele bir tercih değildir. Geçen yıldan kalan bir sözümüz vardı. Kongremizin ilk durağı olarak Ahmedi Hani'nin, El Cezire'nin şehrini seçmemiz dünyaya da bir mesajdır. 

YÖNETİM SİSTEMİNİ DEĞİŞTİRDİK: Muhalefet milletimizden olabildiğince uzak duruyor. Kapalı kapılar ardında siyaset yapmak kolay. Şehirlerimize gidip milletimizle kucaklaşmadan siyaset yapıyorum diyenler sufleyi sizden değil başka yerden alıyor. Türkiye'nin yönetim sistemini tarihinde ilk defa demokratik yollardan değiştirirken milletimiz yanımızdaydı.

AZERBAYCAN'DA VARIZ: Biz neden Azerbaycan'da varız, kardeşlerimizin yanındayız? Ne deniyor? MİNSK üçlüsü; ABD, Rusya ve Fransa... Bunlar Ermenistan'ın yanında yer aldılar. Ermenistan'a her türlü silah desteğini veriyorlar. Şu anda Azeri kardeşlerimiz Ermenilere karşı ciddi bir mücadelenin içerisindeler. Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için bu mücadeleyi veriyorlar. Rusya, ABD ve Fransa, Azeri kardeşlerimizin topraklarını kendilerine vermediler. İnanıyorum ki bu toprakları Ermenilerden kurtaracaklar.

SESSİZ DURMAYACAĞIZ

LİBYA'DA DA SURİYE'DE DE VARIZ, OLACAĞIZ: Libya aynı şekilde. Orada da Wagner denilen Rusların paralı askerleri var. Bu paralı askerlerle Libya'da Libyalı kardeşlerimize karşı Hafter'e destek veriyorlar. Ne işiniz var diyorlar, biz zulüm neredeyse oradayız. Suriye'de ne işini var diyorlar; 911 km sınırımız var. Bu niye birilerini rahatsız ediyor? Orada da varız, olacağız. ABD'nin 24 üssü var. 11 bin kilometreden gelip üs kurmasının anlamı ne? 3 bini aşkın TIR silah, araç gereç getiriyor; hayırdır ne işin var burada? Ama dünya, batı şu anda Azerbaycan'ın yanında değil. Türkiye ses çıkarınca, 'hiç de sessiz durmuyor' diyorlar; durmayacağız.

ŞIRNAK'A EŞİT HİZMET SUNDUK: Şırnak'ın bir tarafı Irak, bir tarafı Suriye. İki tarafta da yaşayanlar hangi inanca, hangi meşrebe sahip olursa olsun bizim binlerce yıllık kardeşimizdir. İstismarcı terör örgütleri veya rejimlerin yol açtığı acılar yaşanıyor. Böyle bir çarpıklığa nasıl göz yumabiliriz? Herkes için demokrasi, herkes için kalkınma diyerek hizmet ediyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye'nin gelişmesi, kalkınması için ne yaptıysak Şırnak için de onu yaptık. Türkiye'nin diğer 80 vilayetinde ne varsa, sizde de mevcut değil mi? Eğer eksik ve aksaklık varsa Türkiye Cumhurbaşkanı, AK Parti Genel Başkanı burada. Size hem demokrasi, hem kalkınma anlamında en küçük ayrımcılık yapılıyorsa, failinden hesabını sormak boynumun borcudur.

SİZİN İÇİN HAYALLERİ YOK: Türkiye'de bunlar yaşanırken, sınır komşularımızda durum nedir? Şırnak'ı Iraklaştırmak, Suriyelileştirmek için uğraşanlar bu gerçekleri görmüyor mu? Onların derdi size daha müreffeh bir hayat sağlamak değil ki? Onların derdi el altından verilen ajandada yazılanları uygulamaktır. Dağda terörist olarak gezenin de şehirde siyasetçi sıfatıyla dolaşanın da medyada aydın sıfatıyla kalem sallayanın da hiçbirinin ne Şırnak için ne Türkiye için bir hayali vardır. Hepsi de iplerinin bağlı olduğu yerler nereye gidiyorsa oraya giderler.

ÇÖZÜM SÜRECİ HATIRLATMASI

DEMOKRATİK YÖNTEMLERİMİZE CEVAP ÇUKURLAR OLDU: Bundan 5-6 yıl önce demokratik tüm yolları yöntemleri kullanıyorduk. Terör örgütünün de cevabı şehirlerimizi çukurlarla bölmek olmuştu. Ağızlarından demokrasiyi düşürmeyenler terör örgütünün yanında yer aldı. Bunları söylerken, elbette geçmişte yapılan hataları, kötü uygulamaları görmezden geliyor değilim.

AKLIMIZA TERÖR KURMAK GELMEDİ: Attığımız adımlarda akıl almaz engellerle karşılaştık. Darbe girişimi başta olmak üzere her türlü saldırıya maruz kaldık. Tüm bunları sizlerle birer birer aştık. Aklımıza hiçbir zaman terör örgütü kurmak gelmedi. Çocukları, kadınları katlederek kendimize hakimiyet alanı kurmak gelmedi. Bizim derdimiz hakkımız olan özgürlük ve hizmetlere ulaşabilmekti.

DEMOKRASİDE İLERLEDİK: Bugün Türkiye demokraside ve kalkınmada eski dönemle mukayese edilemeyecek bir noktada bulunuyor. Dün 3-5 teröristle, 3-5 milyar dolarlık manipülasyonla Türkiye'yi köşeye sıkıştırıyorlardı, bunlar işe yaramadığı için küresel senaryolarla üstümüze geliyor.
(HABER MERKEZİ)