Erdoğan: Sığınmacılar huzurlu ortam sağlanınca kendileri dönecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidar olduklarını söyledi ve, "Sığınmacılar huzurlu ortam sağlanınca kendileri dönecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından, Türkiye'deki mültecilerle ilgili tartışma hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan açıklamasında "Süleyman Bey'in dediği doğrudur, biz sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidarız ve onlara bütün Kuzey Suriye'deki briket evlerin bitişiyle birlikte onları oralara dönüşünü sağlayacak ve huzurlu bir ortam sağlayınca zaten kendileri gönüllü olarak oraya dönecektir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriyeli kardeşlerimizin gönüllü ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz" ifadelerinin ardından Meclis kürsüsünden konuya ilişkin konuşan Cumhur İttifakı ortağı, MHP lideri Devlet Bahçeli, “Düzensiz göç ve sığınmacı sorununu, soğukkanlı ve sağduyulu şekilde kavramanın daha da ötesinde dün, bugün ve gelecek mizanında stratejik akılla ve milli çıkarlarımıza muvafık halde analiz etmek, tedbir geliştirmek mecburiyetindeyiz" diye konuşmuştu.

Bu açıklamanın ardından Türkiye'deki mültecilerle ilgili konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konunun “provoke edilmeye” çalışıldığını iddia edip, “Bu bayram için de önümüzdeki bayram için de güvenli bölgelere gidiş konusunda bizim de bir kısıtımız söz konusudur. Yani bayram gidişine bir kısıtımız var" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)