'Erdoğan seçim hezimetine karşı duygusal mağduriyetle oyları konsolide çabasında'

CHP'li Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son seçim sözlerini, "Olası seçim hezimetine karşı duygusal mağduriyetle oyları konsolide etme çabası" olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri kendisi için son seçim ve siyasi final olarak nitelendirmesinin, olası seçim hezimetine karşı duygusal mağduriyetle oyları konsolide etme çabası olduğunu belirtti.

Erdoğan Toprak, ülke ve dünya gündemine ilişkin hazırladığı haftalık değerlendirme raporunda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TÜGVA’nın toplantısında 31 Mart seçimlerini kendisi için ‘son seçim’ olarak nitelendirdiğini anımsattı. Erdoğan'ın her seferinde siyasi finali sonraki seçimlere ertelediğini ifade eden Toprak, “Erdoğan, aday olmadığı bir seçimde kendisini ortaya atarak, son seçim ve siyasi final söylemiyle oy talep etmesi, seçmenler nezdinde ‘duygusal mağduriyet ve vefa’ çağrısıyla oyları maksimize etme ve konsolide söyleminden öte bir şey değildir” dedi.

'İKTİDAR KADINLARIN KAZANIMLARI ELLERİNDEN ALMAYA HAZIRLANIYOR'

TÜİK’in “İstatistiklerle Kadın 2023” araştırmasına değinen Toprak, araştırmanın Türkiye’de kadın-erkek eşitliği, sosyal ve ekonomik yaşamda kadının yeri vb. açılardan ciddi bir gerileme yaşandığını, OECD ülkeleri arasında Türkiye’nin son sıraya indiğini ortaya koyduğunu vurguladı. Toprak, “İstanbul Sözleşmesi’ni feshedip kadınların toplumsal yaşamdaki güvencelerini ortadan kaldıran iktidar, şimdi Medeni Kanun ve Anayasa değişiklikleriyle kadınların aile, evlilik ve boşanmalarda, nafaka ve miras hukukundaki kazanımlarını elinden almaya hazırlanıyor” değerlendirmesinde bulundu.

'KAZANILMIŞ HAKLARI ORTADAN KALDIRACAKLAR'

İktidarın, işçi-memur sendikalarını dışlayarak sadece işveren sendikaları ve örgütleriyle kapalı kapılar ardında yürüttüğü 4857 sayılı İş Kanunu’nun yanı sıra sendikalar-toplu sözleşme grev ve lokavt yasaları, kıdem tazminatı, sosyal güvenlik ve emeklilik haklarıyla ilgili değişikliği, seçim sonrası TBMM’ye getirmeyi planladığını kaydeden Toprak, “İktidar, haftalık çalışma süresini kısaltma söylemiyle iş yasası-toplu sözleşme-sendika-grev ve lokavt yasalarında kazanılmış hakları ortadan kaldırıp, güvencesiz esnek çalışmayı ve kıdem tazminatını tasfiye etmeyi içeren düzenlemelere hazırlanıyor” ifadelerini kullandı.

 

'YENİ GELİŞMELERİN ORTAYA ÇIKACAĞINA DÖNÜK SİNYALLER İÇERİYOR'

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Washington ziyaretlerine de değinen Toprak, “Yaptıkları temaslar, önümüzdeki süreçte Irak, Suriye ve Karadeniz’de yeni gelişmelerin ortaya çıkacağına dönük sinyaller içeriyor. İktidar, Türkiye-ABD Stratejik Mekanizma Mutabakatı çerçevesinde bazı askeri-siyasi tavizler verebilir” değerlendirmesini yaptı.

Etiketler Erdoğan Toprak chp