'Erdoğan, Peker’i nasıl engelleyecek? Şimdi soru bu'

Gazeteci Murat Yetkin "Erdoğan şimdi Peker’i nasıl engelleyecek? Örneğin hem Erdoğan hem Peker nezdinde hatırı olan birileri devreye girip videoları durduracak mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Murat Yetkin, Sedat Peker'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili açıklamalarda bulunacağına dikkat çektiği yazısında, "Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Sedat Peker’in bir sonraki videoda kendisi hakkında ileri geri konuşmasını ifşaatta bulunmasını engelleyecek mi? Nasıl engelleyecek?" sorularını gündeme getirdi.

Yetkin, bu sorularla başladığı 'Erdoğan, Peker’i nasıl engelleyecek? Şimdi soru bu' başlık yazısında şöyle devam etti:

Buna geleceğim ancak önce şunu söylemeliyim. Rüzgâr eken fırtına biçiyor. AK Parti döneminde Türkiye’de kalan basın özgürlüğü de engellendi. Sivil toplum engellendi. Yargı engellendi. Şimdi Meclis’in denetim yetenekleri de engelleniyor.

Bu nedenle haber alma ihtiyacındaki toplum düne kadar mafyacı diye küçümsediği bir Sedat Peker’in videolarını izliyor. Bu nedenle Almanya’dan ABD’den yayın yapan Fethullahçıların sahte-sol-liberal muhalif söylemle aktardıklarını gerçeğin ta kendisi gibi algılama eğiliminde. İşin bu noktaya düşmesindeki asıl sorumlu, toplumun haber alma, adalet ve denetim kanallarını kontrol altına alarak ilelebet dikensiz bir gül bahçesinde yaşayacaklarını zanneden Erdoğan ve AK Parti hükümetleridir.

Sedat Peker 30 Mayıs YouTube yayının bir sonraki yayınında doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitap etmeye başladı. Bir sonraki yayında artık kendisi hakkında ifşaatta bulunacağını söyledi. Erdoğan’ın kendisini dış güçlerin maşası, ajanı olarak suçlanmasına çok alınmış, “Nasıl ajan mışım? Helalleşeceğiz Tayyip abi” fütursuzluğuyla konuşuyor. Aslında son bu yayında yakın çevresi hakkında önemli iddialarda bulunmaya başladı. Arkasındaki boş panoda “baba” kitabının yazarı Mario Puzzo’nun “Aile” kitabı var.

Bu iddialara geliyoruz ama soruyu tekrarlamak gerekiyor.
Basını, yargıyı, Meclisi engelleyen Erdoğan şimdi Peker’i nasıl engelleyecek?
Örneğin hem Erdoğan hem Peker nezdinde hatırı olan birileri devreye girip videoları durduracak mı?

YAZININ TAMAMI