Erdoğan: Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu kısa sürede Meclis'e sunacağız

Engelsiz Vizyon 2030 tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, engelli öğretmen atamalarından bahsetti. Erdoğan, Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu Meclis'e sunmaya hazırlandıklarını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya Engelliler Günü kapsamında Engelli Öğretmen Ataması ve Engelsiz Vizyon 2030 Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi. Haliç Kongre Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bugün 750 engelli öğretmenimizin atamasını gerçekleştiriyoruz. Bugünkü ile birlikte hükümetlerimiz döneminde engelli ataması toplamda 63 bin 87'ye ulaşmış bulunuyor. 2002'de bu sayı 5 bin 777'ydi" dedi.

Programa Erdoğan'ın yanı sıra Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da katıldı.

Erdoğan, "Hazırlıklarını tamamladığımız Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu inşallah çok kısa sürede Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin takdirine sunacağız" dedi. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

VİZYON BELGESİ 8 POLİTİKA ALANI ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ: 2030 engelsiz vizyon belgesinin hazırlıklarını tamamladık. Üç ayrı eylem planıyla uygulamaya geçireceğimiz vizyon belgesini tüm paydaşların katkısıyla tekemmül ettirdik. Akademisyenlerimizin fikirlerinin yanı sıra başarılı uygulamalardan da istifade ettik. Böylece ortaya ülkemizin engellilerle ilgili çalışmalarına 2030 yılına kadar yön verecek kapsamlı iyi çalışılmış bir yol haritası çıktı. Toplamda 8 politika alanı üzerine inşa edilen engelsiz vizyon 8 amaç 31 hedef ve 107 eylemden oluşmaktadır.

AYRIMCILIĞA KARŞI YASAL KORUMA SAĞLIYORUZ: Bu kapsamda engelli kardeşlerimiz için hayatın her alanını özellikle kamu kullanımına açık alanların erişilebilirliğini önemsiyoruz. Engelli kardeşlerimizin sosyal katılımlarını artıracak yeni yol ve yöntemlerle onları destekliyoruz. Ayrıca konut hizmetlerinden ulaşım ve iletişim hizmetlerine kadar pek çok alanda erişilebilirliğin gelişmesine öncelik veriyoruz. Siyasete katılmak isteyen engelli kardeşlerimizin önündeki bütün engeller kalkıyor. Engelli kardeşlerimizin yaşayabilecekleri her türlü ayrımcılığa karşı yasal koruma sağlıyoruz. Ayrıca yasa önünde eşit tanınmalarına yönelik bir sistem oluşturuyoruz. Bütün vatandaşlarımızın sağlığı bizim için çok önemlidir. Sağlık hizmetlerimizin çıtasını sürekli yükseltiyoruz. Yeni sağlık hizmetlerimizi engelli kardeşlerimizin erişimine sunuyoruz Vizyon belgemizde birlikte yaşama kültürünü güçlendiren gözümüzün nuru çocuklarımızı da unutmadık. Öğrenme güçlüğü yaşayan ve özel ilgiye ihtiyacı olan çocuklarımızın eğitim-öğretimin her kademesine akranlarıyla katılmasını temin ediyoruz. Bu çocuklarımızı değerlendirme, yönlendirme ve izleme sistemlerini güçlendiriyoruz. Engelli kardeşlerimizin mesleki eğitim kurumlarından da kesintisiz bir şekilde yararlanabilmesi için gereken düzenlemelerini yapıyoruz. Ayrıca engellilerimizin hayat boyu öğrenme süreçlerine dahil olmak için yeni yöntemler geliştiriyoruz. Yeni nesil istihdam yöntemleriyle onları hayal ettikleri mesleki alanlarda ve nitelikli işlerde istihdam etmeyi hedefliyoruz. (HABER MERKEZİ)