Erdoğan: Neymiş, hepsi AK Parti militanı olmuş...

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine 2023 seçimleri vurgusu yaptı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “Artık rektöründen başçavuşuna uzman çavuşuna kadar herkes AK Parti militanı” ifadelerine de, "Neymiş, bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bu milletin hakimine, polisine, öğretmenine laf edenler siz kimin ve neyin militanısınız" diyerek yanıt verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katılan Erdoğan, "Dünyanın ve ülkemizin içinden geçtiği şu tarihi süreçte kritik öneme sahip 2023 seçimlerinden Cumhur İttifakı ile birlikte inşallah hem Cumhurbaşkanlığı'nda hem Meclis'te zaferle çıkacağız" dedi.

Erdoğan, toplamda 42 il kongresini tamamladıklarını, gelecek hafta 10 il kongresini daha gerçekleştireceklerini ifade ederek, şubat ayı sonunda il kongrelerinin hepsini bitirmeyi planladıklarını anlattı.

'AK PARTİ KARİYER KURUMU DEĞİL'

"Bizim hizmet ve eser siyasetimiz seçimden seçime değil, yılın her günü çalışmayı gerektirir" diyen Erdoğan, "Bu anlayışla günün 24 saati ve haftanın her günü milletimizin içinde olacak, tek tek her bir insanımızın desteğini alacağız. Ülkemizin bugüne kadar ki kazanımlarını koruma yanında kendimizin ve evlatlarımızın geleceği için bu mücadeleyi başarıya ulaştırmak boynumuzun borcudur. Aksi takdirde tarih önünde vebal altında kalırız" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin sadece isim, amblem ve binadan ibaret bir parti olmadığını söyleyen Erdoğan, "AK Parti milletimiz tarafından kurulan, sahibi de milletimizin bizatihi kendisi olan bir partidir. Burası siyasi, sosyal veya ekonomik kariyer kurumu değil, hizmet ocağıdır. Yaptığımız ve yapacağımız her şeyin merkezinde de çevresinde de milletimiz vardır. Bu bakış açısıyla işine dört eller sarılmayan hiç kimsenin AK Parti'de sorumluluk üstlenme hakkı da başarılı olma şansı da yoktur. İl başkanlarımız tüm bu süreci kendi şehirlerinde derleyip, toparlamakla, yürütmekle, hepsinden önemlisi diğer herkese örnek olmakla mükelleftir. Bir kez daha altını çizerek tekrarlıyoruz, önce kendi kadrolarımızı, ardından üyelerimizin tamamını, onlarla birlikte de tüm toplumu kucaklayacak bir parti faaliyeti ortaya koyacağız. İfa edeceğiniz bu kutlu ve tarihi vazifede her birinize muvaffakiyetler diliyorum" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

CHP 3 MAYMUNU OYNUYOR: Son toplantımızda CHP'deki taciz, tecavüz furyasına dikkat çekmiştim. Bu skandalların ortaya çıkmasının üzerinden 2 ay geçmiş olmasına rağmen CHP cenahı hâlâ 3 maymunu oynamayı sürdürüyor. Sus pus kesildiler, bu meseleyi unutturmaya çalışıyorlar. CHP kendisine oy vermeyen, öğretmeni öğretmen, rektörü rektör, polisi polis saymıyor. Son olarak içlerinden biri kahraman ordumuzun mensuplarına saldırdı" diye konuştu.

HUKUK ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAKTIR: Bu zihniyet işi ülkemizin güzide bir sanatçısının programına katılanları linç etmeye kadar vardırdı. Son olarak bu partinin yöneticilerinden biri başçavuşundan uzman çavuşuna kadar diyerek ordumuza dil uzatmaya kalktı. Bu ülkenin tüm kamu görevlilerinin devletin emrinde görev yaptığını gördükçe tahammül edemiyorlar. Şimdi astsubayları ve uzman çavuşları da menzile aldıklarına göre muvazeneyi iyice kaybettiler. Neymiş, bunların hepsi AK Parti militanı olmuş. Bu milletin hakimine, polisine, öğretmenine laf edenler siz kimin ve neyin militanısınız. Girdiği her seçimde sokaktaki 2 kişiden birinin oyunu alan partiye bu ithamı yapanlar kendilerinin kimlerle hangi işi çevirdiğini milletimizin bilmediğini mi sanıyorlar. Hukuk kendi üzerine düşeni yapacaktır. Bize düşen bunun faturasını CHP'nin üzerine koymaya devam etmektir.

2023 SEÇİMLERİ SÜRECİN BAŞARISI AÇISINDAN ÖNEMLİ: Geçtiğimiz yılı salgının gölgesinde geçirmemize rağmen, yatırımları iyi bir sonuçla tamamladık. Bu kriz dönemini adeta fırsata çevirdik. 2021 yılında çok daha büyük bir atılım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedeflerimizi gerçekleştirecek güce eriştiğimizi düşünüyoruz. Geçmişte değerlendiremediğimiz fırsatları bu kez kaçırmayacağız. Ülkenin son dönemde maruz kaldığı saldırıların sebebi işte budur. Ellerindeki tüm kozlarını sahaya sürmüş durumdalar. 2023 seçimleri bu tarihin sürecin başarısı açısından önemlidir. (HABER MERKEZİ)