Erdoğan NATO Zirvesi'nin ardından Azerbaycan'a geçti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Biden'la görüşmesinin ardından NATO Zirvesi'nin yapıldığı Brüksel'den ayrıldı, resmi ziyaret kapsamında Bakü'ye geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden'ın da aralarında olduğu liderlerle de bir araya geldiği Brüksel'den ayrıldı. Erdoğan, Resmi temaslarda bulunmak üzere 'TC-TUR' uçağıyla Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye gitti.

Erdoğan'ı, Bakü Haydar Aliyev Havalimanı'nda Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Yagup Eyyübov, Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov ile Azerbaycan'ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ve Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı karşıladı.

Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Rize Milletvekili ve NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu Başkanı Osman Aşkın Bak da eşlik etti.

Resmi ziyaret kapsamında, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusunun Ermenistan'dan aldığı Dağlık Karabağ'ın Şuşa şehrine gidecek Erdoğan, burada Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le bir araya gelecek. (AA)