Erdoğan Meclis’e çağrı yapmıştı: Maaşı değişmeyecek

Cumhurbaşkanı maaşının 100 bin liradan 140 bin liraya çıkmasına neden olacak düzenleme ek bütçe kanun teklifinden çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM Genel Kurulunda ek bütçe teklifi üzerinde görüşmeler başladı. AK Parti’nin önergesiyle cumhurbaşkanı ödeneğinde artışa imkan sağlayan "Cumhurbaşkanı ödeneğinin yüzde 20,2 artırılmasına" ilişkin ifade 2022 yılı ek bütçe teklifinden çıkarıldı.

Ek bütçe teklifi Meclis’e sunulduğunda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, yapılan artışla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşının 141.453 TL'ye yükseleceğini belirtmiş, “Cumhurbaşkanı'nı etkileyen ekonomik kriz asgari ücretliyi etkilemiyor mu? Asgari ücretli 4.253 TL'ye mahkum mu kalacak?” demişti.

AK Parti yönetimi Erdoğan’ın maaşına zam yapılması ile bu oranın emekli cumhurbaşkanı, emekli başbakan ve emekli milletvekillerine yansıtılacağını, düzenlemenin de bu nedenle yapıldığını savundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu tartışmaya tepki göstermiş, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bir çağrıda bulunmak istiyorum. Ek bütçenin genel kuruldaki görüşmelerinde Cumhurbaşkanlığı ödeneğiyle ilgili maddenin kanun metninden çıkartılmasını talep ediyorum. Sayın Kılıçdaroğlu başta olmak üzere bu sebeple hiç kimsenin mağduriyete uğramaması için de gündeme gelecek ilk kanun teklifinde emekli milletvekillerinin maaşının başka bir formüle göre düzenlenmesi yerinde olacaktır” demişti.

Yapılan değişiklik ile Cumhurbaşkanı maaşı 2022 bütçesinde öngörüldüğü gibi 100 bin lira olacak.