Erdoğan: Maalesef bir şehidimiz daha var

Pençe-Kilit operasyonuyla ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "45 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef bir şehidimiz daha var. Biz uzman çavuşumuz şehit oldu. Şehidimiz 3 oldu" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit operasyonunda bir askerin daha hayatını kaybettiğini açıkladı. Erdoğan, "Maalesef bir şehidimiz daha var. Biz uzman çavuşumuz şehit oldu. Şehidimiz üç oldu" ifadelerini kullandı.

Cuma namazı çıkışı gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Bu süreç içinde özellikle Kuzey Irak'taki harekat Pençe Harekatı, şu anda terör örgütünün can çekişmesi anlamına gelen bir harekât. Terör örgütü de son çırpınışları olarak, Kandil'den de gelen talimatla, yakıp yıkın gibi, yerine getirmenin gayreti içindeler. 45 terörist etkisiz hale getirildi. Maalesef bir şehidimiz daha var. Biz uzman çavuşumuz şehit oldu. Şehidimiz 3 oldu. Bütün ekiplerimiz, komandolarımız, ellerinden gelen gayretleri yapıyorlar. Sonuna kadar, temizlik harekatı bitene kadar bu iş devam edecek. Komandolarımız şu anda çok büyük başarılar elde ettiler, elde ediyorlar. İnlerde, mağaralarda pek çok mühimmat ele geçirildi" dedi.

"Putin-Zelenski görüşmesi olur mu?" sorusunu yanıtlayan Erdoğan, "Ümitsiz değilim, bugün yarın kendileriyle görüşme planlıyorum" diye belirtti. (HABER MERKEZİ)

Etiketler erdoğan politika ırak