Erdoğan külliye bahçesinde 'sürücüsüz otobüsü' test etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de geliştirilen 4'üncü nesil 'elektrikli sürücüsüz otobüsü' Atak Electrik'in Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde yapılan test sürüşüne katıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Karsan Otonom Atak Electric'in test sürüşüne katıldı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin bahçesinde yapılan tanıtımda Erdoğan, otobüs hakkında bilgi aldı. 

Sosyal medya hesabından test sürüşünü canlı yayınlayan Erdoğan, "Kabine toplantımıza, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen dünyanın ilk seri üretim 4. seviye sürücüsüz elektrikli otobüsü Atak Electric ile gidiyoruz" dedi. 

Test sürüşü öncesi gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, şu anki aracın boyunun 8 metre olduğunu, yıl sonunda 24 metreye kadar büyütüleceğini söyledi. Mazotun ve benzinin kalkmaya başladığını ifade eden Erdoğan, “Her şey artık elektrikliye dönüşecek. Böyle bir sürecin içerisindeyiz. Aynı zamanda temiz enerjinin de bir ön adımları. Dünya temiz enerjiye gidiyor. Bu iklim değişikliğinin tartışıldığı bir sürecin içerisinde, bize de diyorlar, ‘siz neden adım atmıyorsunuz diye’ ben bunu söyleyenlere şunu söylüyorum, Amerika, iklim değişikliğiyle ilgili adım atsın biz de atarız” diye konuştu. 


Erdoğan daha sonra attığı bir başka tweette ise "Mühendislerimiz tarafından geliştirilen, seri üretim dünyanın ilk 4. seviye elektrikli sürücüsüz otobüsü Atak Electric'in ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye’yi dördüncü sanayi devrimi ürün ve teknolojilerinin üssü haline getirmekte kararlıyız" ifadelerini kullanarak otobüsün teknik özelliklerini gösteren bir tabloyu paylaştı. (HABER MERKEZİ)