Erdoğan: Kıbrıs Türkleri ambargoya mahkum ediliyor

Erdoğan, “Ada’nın eşit ve ortak sahibi olan Kıbrıs Türkleri, Rumların ambargosuna mahkum ediliyor“ dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lefkoşa'da düzenlenen "toplu açılış ve temel atma töreni"nde konuştu. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

KIRBIS TÜRKLERİ MAHKUM EDİLİYOR: Kıbrıs Türkleri'nin esaretine son veren Kıbrıs Barış Harekatı'nın 47 yıldönümünü tebrik ediyorum. Türkiye ve KKTC arasındaki iş birliği meyvesi olan projelerin açılışı, tanıtımı vesilesiyle bir aradayız. Kıbrıs Türkü'nün asli unsuru olduğu bu topraklarda geleceğe umutla bakması güven ve huzur içinde yaşaması bizim için her şeyden önemlidir. Kıbrıs Türkleri on yıllardır Kıbrıs Rumları'nın hukuk ve insanlık dışı ambargosuna mahkum ediliyor.

90 MİLYON LİRA KAYNAK AYRILDI: Ulaşım projelerine büyük önem veren bu projeleri bir ülkenin gelişmesinin ve kalkınmasının temeli olarak gören bir Cumhurbaşkanıyım. Yol yapım bakım çalışmaları, altyapı hizmetleri, eğitim-öğretim faaliyetleri, sanayinin desteklenmesi alanları için 96 milyon liralık bir kaynak aktarılmıştır. Doğrudan hane halkına ve tüzel kişilere yardım kapsamında yaklaşık 14 bin kişi ve kuruma 90 milyon liralık bir kaynak ayrılmış bunun 60 milyon lirası şu ana kadar harcanmıştır. KKTC Lefkoşe Kuzey Çevreyolu projesi başkent trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak, zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacaktır.

BELEDİYELER ADAYA DESTEK VERİYOR: Türkiye ve KKTC belediyeleri arasında kurulan samimi işbirlikleriyle kardeşliğimizi yerelde de perçinliyoruz. Bu çalışmalar ortak kültürel programlardan buradaki belediyelerin kapasite geliştirme projelerine, atık yönetiminden mesleki eğitim kurslarına kadar geniş bir alanda başlamış durumda. Gaziantep Belediyesi ile Gazimağosa Belediyesi kardeş belediye ilişkisi kurarak örnek adımlar attı. Ülkemizdeki pek çok belediye KKTC'de yürüttükleri projelerle adaya hem tecrübe aktarımı hem de destek veriyorlar. Sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz.

KKTC'NİN DİJİTAL ATILIMINA ÖNEM VERİYORUZ: İçinde bulunduğumuz bilgi çağında veri ve verinin korunması devlet güvenliği için en önemli konulardan biri haline gelmiştir. Dijital dönüşüme en iyi şekilde uyum sağlamak yönünde önemli mesafeler kat ettik. Dünyaya örnek bir performans sergiledik. KKTC'nin dijital atılımları için de bu alana önem veriyoruz. KKTC e-Devlet projesini 2012'de başlatmıştık. Bugün de temelini atacağımız veri merkezi e-devlet sisteminin en önemli ayağını oluşturuyor. Hizmet sunumuna ait altyapı araçları 7/24 kesintisiz karşılanacaktır. (HABER MERKEZİ)

 

Etiketler Tayyip Erdoğan KKTC