Erdoğan: İsveç'in bize yaptırım uygulamasını bir kenara koyamayız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsveç'in şu anda bize karşı yaptırım uygulamasını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gölcük Tersane Komutanlığı'nda Hızırreis Denizaltısı Havuza Çekme ve Selmanreis Denizaltısı İlk Kaynak Töreni'ne katıldı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bugün Türkiye'nin NATO'ya katkısından övgüyle söz edenler düne kadar ülkemizi acımasızca eleştiriyordu. NATO'da oynadığımız rol apaçık ortadayken, hala müttefiklerimizle yaptırım konuşuyoruz. İsveç'in şu anda bize karşı yaptırım uygulamasını hiçbir şekilde bir kenara koyamayız. Bunların makul bir izahı yok. İttifak dayanışmasının en üst düzeyde tutulması gereken bir dönemde ipe un serme politikası politikasından vazgeçilmeli. Terörle mücadelede destek ve yaptırımlar başta olmak üzere Türkiye'nin farklı beklentileri karşılanmalıdır" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "NATO için bedel ödeyen bir ülke olarak milli güvenliğimize dair hususlarda ucu açık, diplomatik ifadelerden ziyade somut adımlar görmek istiyoruz. Temel güvenlik hassasiyetlerinin gözetilmediği bir genişleme politikasının ne bize ne de NATO'ya hiçbir hayrının dokunmayacağına inanıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Yeni tip denizaltı projemizde ilk denizaltımızı bu yıl içinde Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'mıza teslimini gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bugün havuza çekim işlemini yaptığımız Hızır Reis denizaltımızı 2023 yılında, Selman Reis'i ise 2027 yılında hizmete girmesini planlıyoruz. Bu seneden itibaren her yıl bir denizaltımız hizmeti alarak 2027 yılına kadar 6 adet yeni tip denizaltımızı donanmamıza kazandırmış olacağız. Çok değil daha 15-20 yıl öncesine göre hayal dahi edilemeyen bu başarıları önemsiyor ancak yeterli görmüyoruz." (HABER MERKEZİ)