Erdoğan ile Bahçeli, Beştepe'de bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Beştepe'de bir araya geldi. Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sona erdi.

Bahçeli görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a T'ürk dünyası' haritası hediye etti. (Fotoğraf: Cumhurbaşkanlığı)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı seçiminde 'yüzde 50+1' şartı için AK Parti ve MHP'den farklı açıklamalar gelmesi üzerine Cumhur İttifakı'nın iki lideri görüşme kararı aldı. Erdoğan ile Bahçeli, Beştepe'de bir araya geldi. Saat 14.10'da başlayan ve yaklaşık 45 dakika süren görüşmeden sonra herhangi bir açıklama yapılmadı.

Bahçeli, Beştepe'den ayrılarak partisinin genel merkezine gitti.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Beştepe'de görüştüğü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ülkenin durumuna ilişkin bir tek 'yüzde 50+1' konusunda yakındığını aktarmıştı. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Konseyi Cemil Çiçek de, yüzde 50+1'in Türkiye'ye kaos getireceğini savunmuştu. MHP Lideri Devlet Bahçeli ise Çiçek'e tepki göstererek, "Sayın Çiçek, sizin kafanızda, dilinizin altında sakladığınız bir oran var mıdır? Varsa ne zaman açıklamayı düşünüyorsunuz? Açıkla da bilelim, niyetini öğrenelim. Yüzde 50+1, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin mihveridir" demişti. (HABER MERKEZİ)