'Erdoğan ikna edildi, faiz düşmeyecek'

Ekonomist İbrahim Kahveci: Piyasaya bir sinyal geldiği söyleniyor. 'Cumhurbaşkanı ikna edildi, Merkez Bankası faizi düşürmeyecek hatta başkan değişimi bile ertelendi' diye bir söylenti yayıldı.

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merkez Bankası'nın bugün saat 14.00'de açıklayacağı faiz kararı öncesi piyasalarda konuşulanları anlatan ekonomist İbrahim Kahveci, olası bir faiz indiriminin sürpriz olacağını söyledi. Piyasanın, Merkez Bankası'na 'Bekle' mesajı verdiğini anlatan Kahveci "Türkiye'nin ekonomideki en önemli sorunu, bir bireyin ekonomi hakkındaki tüm kararları vermesi. Enflasyonu düşürmekle görevli Merkez Bankası nasıl enflasyonu yükseltmekle uğraşır?" diye sordu.

'BİRİLERİ BİLGİYİ BORSAYA ÜFLEDİ'

Halk TV'deki 'Neden Sonuç' programına katılan Kahveci, dün akşam saatlerinde Fed'in açıklamasından önce borsada düşüş, dövizde de yükseliş olduğunu vurgulayarak, "Merkez Bankası faizi düşürecek diye beklenti vardı. Son bir saatte iş değişti. Piyasaya bir sinyal geldiği söyleniyor. 'Sayın Cumhurbaşkanı ikna edildi, Merkez Bankası faizi düşürmeyecek hatta başkan değişimi bile ertelendi' diye bir söylenti yayıldı. Gerçek mi değil mi bugün saat 14.00'de göreceğiz. Saat 14.00'de eğer Merkez Bankası faiz indirmezse demek ki akşam saatlerinde borsaya birileri bilgiyi üfledi" diye konuştu. (EKONOMİ SERVİSİ)