Erdoğan için Berlin'de bin 500 polis görevlendirildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yarın Berlin'e gerçekleştireceği ziyaret için bin 500 polis memurunun görevlendirildiği açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Berlin'e gerçekleştireceği ziyarete yönelik hazırlıklar sürüyor. Erdoğan'ın birkaç saat sürmesi planlanan ziyareti için yaklaşık bin 500 polis memurunun görevlendirileceği belirtildi. Diğer eyaletlerden polis memurlarının da Berlin ekiplerine destek vermek üzere başkente geleceği ifade edildi.

DW Türkçe'deki habere göre ziyaret çerçevesinde başbakanlık binası, Almanya Cumhurbaşkanı’nın Erdoğan'ı ağırlanacağı Cumhurbaşkanı resmi konutu Bellevue Sarayı ve Türkiye Büyükelçiliği’nin etrafındaki bölgede üst düzey güvenlik önlemlerinin alınacağı kaydedildi.

Kürtler tarafından düzenlenmesi planlanan bir protesto gösterisinin yanı sıra, Filistin yanlısı bir diğer eylem ve Berlin’de oynanacak Türkiye-Almanya dostluk maçı nedeniyle polis memurları cumartesi günü de görev yapacak.

Cuma öğlen saatlerinde Berlin’e inmesi planlanan Erdoğan, önce Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier tarafından kabul edilecek. Daha sonra Başbakan Olaf Scholz’la görüşecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı akşam yemeğinin ardından akşam saatlerinde Berlin’den ayrılması bekleniyor. (KAYNAK)