Erdoğan: Hangi hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleriyle iftihar ettik

İzmir'de düzenlenen Teknofest'te konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettik" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir Çiğli Havaalanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önemli açıklamalarından satır başları:

100'ÜNCÜ YILI ANLAMINA UYGUN KUTLAMANIN GAYRETİNDEYİZ: Buradan tüm İzmir'in, çalışkan, vizyoner vefalı gençlerini sevgiyle selamlıyorum. Neşet Ertaş, İzmir'i nasıl anlatmış; "Gezdim tüm dünyayı gördüm, güzel İzmir sana geldim." Sizinle beraber olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne hepiniz hoş geldiniz. Tüm kurumlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Bu sene Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın heyecanı içindeyiz. Anlamına uygun şekilde kutlamanın gayretindeyiz.

TEKNOFEST İSTANBUL REKOR KIRDI: Cumhuriyetimizin bir asırlık serencamını gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Teknofest bunlardan biridir. Bu amaçla tek bir il yerine 3 ilimizde tertipleyelim dedik. İstanbul Teknofest 2 milyon 247 ziyaretçiyle rekor kırdı. Festivalimiz 30 Ağustos'ta Ankara'nın misafiri oldu. 943 bin ziyaretçiyi ağırladık. Şimdi de İzmir'deyiz. Teknofest'imizin hayırlı olmasını diliyorum. İzmirli gençlerimiz de Teknofest'e çok yoğun ilgi gösteriyor. Şu ana kadar 330 bin ziyaretçiyi ağırlayan festivalimizin Cumhuriyetimizin 100. yılına layık bir etkinlik olacağına inanıyorum. Teknofest'in ülkemize, siz sevgili gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.

SURDA BİR GEDİK AÇTIK, MUKADDES Mİ MUKADDES: Sizler Türkiye'nin parlak geleceğisiniz. Sizler canları pahasına bu toprakları bize vatan olarak bırakan aziz şehitlerimizin kabul olmuş duasısınız. Milletimizi elinden tutup ayağa kaldıracak kuşak yine sizlersiniz. Ömrünü hizmete ve milletine adamış bir siyasetçi olarak sizlerin parıldayan gözlerinizde yarının güçlü Türkiye'sini görüyorum. Sizlere Necip Fazıl'ın şu eşsiz mısralarıyla seslenmek istiyorum. "Surda bir gedik açtık, mukaddes mi mukaddes, ey kahpe rüzgar, artık ne yandan esersen es". Açtığımız gedikten gümbür gümbür gelen Teknofest gençliğinin ayak seslerini içimizdeki gafiller duymasa da tüm dünya duyuyor, görüyor.

GAYRET, SABIR, CESARET: Bitip tükenmeyen koltuk kavgalarına yalnızca bir günlük Teknofest molası vermeleri kendileri adına büyük kazanç olacaktır. Bugün burada sadece milli teknoloji hamlemizin, hepsi gurur kaynağı ürünlerini görmüyoruz. Aynı zamanda büyüyen, güçlenen, sınırları aşan, özgüven sahibi Türkiye'ni yükselişine de şahit oluyoruz. KIZILELMA, AKINCI, ANKA, HÜRJET, TB2, TB3, GÖKBEY, ATAK'la birlikte mücadele var, gayret var, sabır, azim, cesaret var. Burada zorluklar karşısında yıkılmayan güçlü bir irade var.  

BU ÜLKENİN GENÇLERİYLE HER ZAMAN İFTİHAR ETTİK: Gençlerin yoldaşı, yol arkadaşı olmaktan daima bahtiyarlık duyduk. Hangi görüşe, kökene, hayat tarzına sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettik. Hiç kimseyi yaşam biçimi, kılık kıyafeti, inancı, kimliği dolayısıyla ötekileştirmedik. Sizi harf oyunlarıyla, ideolojik at gözlükleriyle tanımlamaya çalışanlara asla prim vermedik. Bugün de aynı bakış açısıyla hareket ediyoruz. Ne yapıyorsak sizin için, istikbaliniz için yapıyoruz. İçeride ve dışarıda bitirdiğimiz ve verdiğimiz bütün mücadelelerin amacı size daha yaşanılabilir bir Türkiye teslim etmektir. Biz artık sizin zamanınınız misafirleriyiz.

DEMOKRAT DEDENİN NASIL FAŞİZANLAŞTIĞINI GÖRÜYORUZ: Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanların, söz konusu koltukları olunca nasıl faşizan hale geldiklerini hep beraber görüyoruz. Daha düne kadar şeffaflıktan bahsedenlerin iktidar uğruna birbirlerine nasıl yalan söylediklerini de hep beraber takip ediyoruz. Gençlerimizde hayal kırıklığına yol açan bu utanç sahnelerine rağmen biz duruşumuzu asla bozmayacağız. Siz gençlerimize karşı her zaman harbi ve hasbi davranacağız.