Erdoğan: FETÖ'yü Balkanlar'dan söküp atacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sırbistan Yeni Pazar Başkonsolosluğu'nun açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "FETÖ'yü Balkanlar'dan söküp atacağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun olarak yaşadığı Sancak bölgesinde Türkiye'nin Yeni Pazar Başkonsolosluğu açıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun katılımıyla yapılan resmi açılış törenine, Sırbistan Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy ve Yeni Pazar Başkonsolosu Başar Başol katılırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın video mesajı da yayınlandı.

Konuşmasında başkonsolosluğun Türkiye-Sırbistan ilişkilerinde katkıda bulunacağını söyleyen Erdoğan, "Sırbistan ile işbirliğimiz her alanda gelişiyor. TİKA'larımız kalkınma projeleri gerçekleştiriyor. Balkan coğrafyasındaki tüm kesimleri asırlardır birlikte yaşadığımız ve gelecekte de birlikte yaşayacağımız dostlarımız olarak görüyoruz. Hayata geçirilecek projeler Sancak’ın bölge ile bütünleşmesini sağlayacak" dedi.

'FETÖ'YÜ BALKANLAR'DAN SÖKÜP ATACAĞIZ'

Erdoğan şöyle konuştu: "FETÖ ihanet çetesini Balkanlar'dan da söküp atacağız. 15 Temmuz gecesi bize ilk destek veren ilk liderlerden biri Sırbistan oldu. Sırbistan'da Boşnak nüfusun yoğun bulunduğu Sancak bölgesinde açılan Yeni Pazar Başkonsolosluğumuzun ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.

VUCİC: TÜRKİYE İLE SIRBİSTAN ARASINDAKİ İLİŞKİLER BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

Sırp Bakan Selakovic de, törende yaptığı konuşmada, konsolosluğun resmi açılış törenine katılmaktan onur duyduğunu ifade etti. Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in mesajını ileten Selakovic, "Vucic'in mesajı sözlü değil izlediği politika ile ortaya koyulmuştur. Bu politikada, Türkiye ile Sırbistan arasındaki ilişkiler büyük önem arz etmektedir" dedi. Sırbistan'ın ekonomik başarısının Sancak'ta yaşayan Boşnak nüfusa da yansımasını arzu ettiklerini dile getiren Selakovic, "Helikopterle Yeni Pazar'a yaklaştığımızda Çavuşoğlu dört yıl öncesine nazaran gelişmiş göründüğünü söyledi. Bizim Sancak bölgesinde izlediğimiz politika, somut sonuçlar doğuran bir politikadır" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)