Erdoğan: Evet, hayat pahalılığı vardır ama...

"Evet hayat pahalılığı vardır" diyen Erdoğan, "Ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişiminin olduğu bir ülkede yaşıyoruz" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hayat pahalılığını kabul ederek "Ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişiminin olduğu bir ülkede yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, 'Kuruluşundan Günümüze Milletvekilleri ve İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayat pahalılığının olumsuz etkilerinin Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerindeki insanlar tarafından hissedildiğini de savundu. 

Erdoğan şunları kaydetti: 

KURDAKİ İSTİKRARSIZLIĞI KONTROL ALTINA ALDIK: "Önce kurdaki istikrarsızlığı aldığımız tedbir ve mekanizmalarla önemli ölçüde kontrol altına aldık. Hem kurdaki yükseliş, küresel emtia fiyatlarındaki dalgalanmanın tetiklediği hayat pahalılığına karşı vatandaşlarımızı koruma altına alınacak politikalara yöneldik. Memur ve işçi maaşlarında zamlara, enerji sübvansiyonuna kadar pek çok adım attık. Elektrik, doğal gaz ve akaryakıt desteği için geçen yıl 165 milyar liralık kaynak kullandık. Vergi kayıplarıyla bu rakam 200 milyar liranın üzerindedir Yıl sonunda 300 milyar lirayı bulması bekleniyor.

VATANDAŞI ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ: Vatandaşımızın en önemli sıkıntı ve şikayetinin hayat pahalılığı olduğunu biliyoruz. Hayat pahalılığının önüne geçmek, vatandaşımızı enflasyona ezdirmemek boynumuzun borcudur. Her şeyden önce Türkiye insanlarının can ve mal güvenliği konusunda en küçük bir tereddüt yaşanmadığı ülkedir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat için çalışan insanların devletinden her türlü desteği aldığı bir yerdir.

İNSANLARIN HER ŞEYE ERİŞİMİ VAR: İnsanların iş, ekmek, kirasını ödeyecek para ve geçim meselesini her şeyi önünde tutan bir ülkedir Türkiye. Evet hayat pahalılığı vardır ama insanların düne göre biraz daha az miktarda alabiliyor olsa da istedikleri her ürüne erişiminin olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Üstelik hayat pahalılığının olumsuz etkileri yanı başımızdaki Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerindeki insanlar tarafından hissediliyor. Biz insanımızın gelirini korumak için ekonomi politikamızı sürdüreceğiz. Sosyal destek programımızın etkinliğini arttıracağız. Hiçbir vatandaşımızın sahipsiz, aç açıkta kalmadığı bir sistemle hedefimize doğru yürümeyi sürdüreceğiz.

EN BÜYÜK 10 EKONOMİ SÖZÜ: Ukrayna krizi ile birlikte finans ve turizm gibi hizmet sektörlerinde de ülkemizin yıldızı yükselişe geçti. Bu fırsatları en iyi şekilde değerlendirerek ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkarma sözümüzü yerine getireceğiz. İnşallah hep beraber, kol kola, yürek yüreğe vermek suretiyle 2023'de hem Cumhurbaşkanlığını kazanarak hem Meclis'te Cumhur İttifakıyla Türkiye'yi hak ettiği yere çıkaracağız." (HABER MERKEZİ)