Erdoğan: Eve ekmek götüremeyen olduğuna inanıyor musunuz?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de evine ekmek götüremeyen kimsenin olmadığını söyledi: "Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey, Türkiye’de var mı? İnanıyor musunuz buna? Bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan AK Parti'nin Grup Toplantısı'nın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Öncesinde tüm gazetecilerden maske ve siperlik takmaları istendi. 

Erdoğan'a soru soran gazeteciler maskenin yanı sıra siperlik de taktı. 

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 'askıda ekmek kampanyası' başlattıklarını duyurmasının ardından gelen eleştiriler ve Malatya'da bir esnafın kendisine söylediği " Eve ekmek götüremiyoruz" sözlerini kastederek şöyle konuştu: “Böyle bir şey var mı Türkiye’de? Bugün evine ekmek götüremeyen diye bir şey, Türkiye’de var mı? İnanıyor musunuz buna? Bugün Türkiye her şeyiyle, asgari ücretiyle, maaşıyla çok çok ülkeleri geride bırakmış bir Türkiye var” dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: “Büyüme oranına bakıyorsun şu anda dünyada en iyi noktada olan bir ülkeyiz. IMF’nin, OECD’nin ölçeklerine bakıyorsun, en iyi konumda olan ülke konumundayız ama bunlar hesap kitap bilmiyorlar.”

Erdoğan, bir gazetecinin “Yeni bir sınır ötesi harekat hazırlığı mı var?” sorusunu ise şöyle yanıtladı: “Biz zaten sınır ötesindeyiz. Şu anda Barış Pınarı'nda, Zeytin Dalı'nda bütün oralarda her an varız ve şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız.”

Erdoğan, Fransa’nın Ankara Büyükelçiliği’nin Türkiye’ye seyahat edecek yurttaşlarına dikkatli olmaları çağrısında bulunmasını da şöyle değerlendirdi. “Şu anda kendi büyükelçimize orayla ilgili bir hukuki süreç var. Buradaki ayağı var oradaki ayağı var. Bu süreci başlatıyoruz. Fransa’nın seyahatlerle ilgili bir kararı varsa biz o kararı bir görürüz, gözden geçiririz ve bunlara karşı da mukabil adımları da biz atarız. Türkiye bir kabile devleti değil. Hele hele bu Macron gibilerin baktığı, tanıdığı bir devlet değil.” (HABER MERKEZİ)