Erdoğan: Ekonomik programımız sağlam teorik zemine, gerçekçi uygulama planına sahip

Erdoğan, AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde konuştu: Kur Garantili uygulamamızı hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildiği halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülüyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin 21'inci kuruluş yıldönümü nedeniyle ATO Congresium'da düzenlenen programa katıldı.

Burada yaptığı konuşmada "Ne sebeple olursa olsun bu kutlu çatının dışına çıkarak kendine başka yollar çizene de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz" diyen Erdoğan, CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef aldı. 

'MALUM 2 METREKÜPLÜK MEZAR BEKLİYOR BİZİ'

"Herkes gibi biz de bir gün göçüp gideceğiz. Malum 2 metreküplük mezar bekliyor bizi. Nesiller boyunca hayırla yad edilmeyi sağlayacak zaferler bırakmayı ümit ediyoruz" ifadelerini kullanan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

BAHÇELİ'YE TEŞEKKÜR: Cumhur ittifakında beraber yol yürüdüğümüz Sayın Devlet Bahçeli, misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için hamd ediyorum. Bir idik 21 olduk. Bundan 21 yıl önce bir 14 Ağustos günü 'Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' diyerek, AK Parti kuruluşu müjdesini paylaştık. Önümüzü şiir bahane ederek kesmek isteyenlere cevabımızı AK Parti'yi kurarak verdik.

KENDİ YOLUMUZDA İLERLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ: Türkiye'nin en sıkıntılı döneminde büyük davaya omuz veren her bir kardeşime şükranlarımı sunuyorum. Kuruluşundan bugüne görev yapmış, oy vererek partimize destek olmuş her bir kardeşime vatandaşıma teşekkür ediyorum. Ne sebeple olursa olsun kendine başka yollar çizenlere de geçmişteki hizmetleri için teşekkür ediyorum. Biz kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdüreceğiz.

IRKÇI VE MEZHEPÇİ ZİHNİYET: Asırlık eksikleri tamamlayarak, geleceğin dünyasının altyapısını kurduk. Projelerimizle damgamızı vurduk. 2023 seçimlerini de kazanarak taçlandıracağız. 2023 vizyonunu demokrasi ve kalkınmada dünyanın en büyükleri arasında yer alma üzerine inşa etmektedir. Bizi bu yoldan alıkoyanlara izin vermeyeceğiz. Eski Türkiye hastalıkları ve tuzakları ile irtifa kaybettirilmesine rıza göstermeyeceğiz. Son günlerde ne idiğü belirsin tiplerin körüklemek istediği ırkçı ve mezhepçi nefretin ebedi kardeşliği zedelemesine müsaade etmeyeceğiz. Kapı kapı dolaşarak muhalefetin yalanları karşısında hakkı yukarda tutarak yapacağız. Yol arkadaşlarımdan İbrahim'in ateşine su taşıyan karınca misali var gücüyle çalışmasını bekliyorum.

2023 GENÇLİĞİMİZİN PATLAMA YILI: Gençler omuzlarınızda ağır bir yük taşıyorsunuz. Sadece 85 milyonun değil yüz milyonlarca kardeşimizin umudunu taşıyorsunuz. 15 Temmuz gecesi çıplak elleriyle tankları durduran kahraman milletin yüzlerce milyon dostumuzun da mesuliyetini taşıyorsunuz. Çok çalışacağız, 2023 gençliğimizin patlama yılı olacak.

FAŞİST CHP ZİHNİYETİ: Esasen bizim 2023 hedeflerimizin karşısına tek parti CHP'si devrinin zulüm ve sefalet uygulamalarının düzenlemeleriyle çıkanlara artık kimse itibar etmiyor. Tek sermayesi AK Parti, Cumhur İttifakı ve Tayyip Erdoğan husumeti olanlar, her tarafı buram buram manipülasyon kokan sosyal medya mecralarında, Türkiye düşmanı çevrelerde revaç buluyor. Bir de bunların yanında PKK'sından FETÖ'süne ve bunların sivil görünümlü uzantıları var.

Ekranları başında bizi izleyenlere sesleniyorum; kardeşlerim ben 75 kişilik sınıflarda okudum. Aynı dönemde 100-110 kişilik sınıflarda okuyanlar vardı benim topraklarımda. Şimdi ise elhamdülilllah 15-20 kişilik sınıflarda yavrularımız eğitim görüyor. 76 üniversite devraldık, şu anda 208 üniversite var. 81 vilayetimizin tamamında üniversitesi olmayan ilimiz kaldı mı? Ama bu CHP faşist zihniyeti ne diyor; bu kadar üniversiteye ne gerek var? Bunların mantığı mantalitesi bu.

SSK'NIN BAŞINDAYDIN: Sayın Kılıçdaroğlu sen bu ülkede SSK'nın başındaydın. Allah aşkına çık da de ki, 'şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim' de. O dönemde hastanelerde maalesef Savaş Ay'ın meşhur programında adeta dalga geçer gibi bununla dalga geçiyordu. Sayın Kılıçdaroğlu'nu SSK Genel Müdürlüğündeki o kurumu çökertmesi yeter.

EKONOMİMİZ GERÇEKÇİ: Ülkemizi büyütme esasına dayanan ekonomik programımız gayet sağlam bir teorik zemine, bütüncül bir yapıya, gerçekçi bir uygulama planına sahiptir. Kur Garantili uygulamamızı hazmedemiyorlar. İktisatçıların bazıları bu gerçekleri bildikleri halde sahiplerine yaranmak için programımızı kötülerken, bir kısmı cehaletleri sebebiyle bize kör düşmanlık yapıyorlar. (HABER MERKEZİ)