Erdoğan döviz konusunda kendisiyle çelişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, dövizin günlük yaşama etkilerine ilişkin geçen ayki konuşmasının tersi açıklamalar yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, TBMM'de partisinin milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, son günlerin birincil konusu haline gelen döviz kurlarına da değindi. 

Döviz kurlarının üretimden enflasyona kadar her alanı etkilediğini belirten Erdoğan "Kurun dengeye oturmasının sadece bankada parası olan vatandaşımızı değil, üretimden enflasyona ekonominin her alanını ilgilendiren olumlu bir gelişme olduğu unutulmamalı. Burada kazanan ülkemizin tamamıdır, 84 milyonun her bir ferdidir. Buradan bir kez daha herkesi yatırıma, istihdama, üretime, ihracata davet ediyorum" çağrısı yaptı.

BİR AY ÖNCE TERSİNİ SÖYLEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamasının, döviz kuru korumalı TL mevduatı uygulamasıyla doların 12 liradan 12-13 lira bandına çekilmesi sonrası gelmesi dikkat çekti.

Ancak Erdoğan geçen ayki konuşmasında döviz kurları konusunda tersi bir açıklama yapmış ve şunları söylemişti: "Kurdaki yükselişe bağlı fiyat artışı yatırım, üretim ve istihdamı doğrudan etkilemez. Kurdaki rekabet gücü yatırım, üretim ve istihdamda artışa yol açar.

Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası döviz kurları rekor tazelemişti. (HABER MERKEZİ)