Erdoğan 'Dostoviski' deyince sosyal medya: Kızıl Meydan'ın yayalaştırma projesi Kalyon-Cengiz ortaklığında yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup konuşmasında Ruslara ve Rus kültürüne yönelik saldırıları eleştirirken Dostoyevski'ye 'Dostoviski' demesi sosyal medyada gündem oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, partisinin bugün yapılan grup toplantısında Rusya'nın Ukrayna operasyonu nedeniyle Avrupa'da Ruslara ve Rus kültürüne yönelik saldırıları eleştirdi. 

"Böyle saçmalık olur mu? Dostoyevski'nin eserlerine yasak getiriliyor. Bunun tarihte Bağdat'taki kütüphaneleri yakıp yıkan Hülagü'den ne farkı var?" derken büyük Rus edebiyatçı Dostoyevski'nin adını 'Dostoviski' şeklinde söylemesi ise sosyal medyada gündem oldu.

Erdoğan'ın telaffuzunu eleştiren Twitter kullanıcılarından, "Dostoviski, düşmana absinthe", "Alkolsüz viskinin yeni marka ismi dostoviski", "Dostoviski'nin eserleri... Çok iyi bilir Dostoviski'nin eserlerini. Eser meser deyince bina geliyordur aklına. Dostoviski'nin en sevdiği eseri Duble Yol...", "Dostoviski’nin en önemli eseri 'Kızıl meydanın yayalaştırma projesi' olup, davet usulüyle Kalyon-Cengiz inşaat ortaklığında yapılmıştır." gibi mesajlar paylaşıldı. (HABER MERKEZİ)