Erdoğan: Devlet Bey geçici Meclis Başkanı olacak

Erdoğan canlı yayında yaptığı açıklamada ikinci tur seçimi için rehavete kapılmayacaklarını belirterek "Miting düşünmüyorum" dedi, Devlet Bahçeli'nin geçici Meclis Başkanı olacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D-CNN Türk ortak yayınında seçime gündeme ilişkin gündeme soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur için miting düşünmediğini ancak bölgesel toplantılar yapabileceklerini söyledi. "Partimde maalesef bir düşüş, az da olsa bir eksiklik söz konusu" diyen Erdoğan, gerekeni yapacaklarını belirtti.

Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin geçici Meclis Başkanı olacağını da söyledi. 

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

- "28 Mayıs için çalışıyoruz. 12 günü iyi değerlendireceğiz, rehavete kapılmayacağız.

- Deprem bölgesinin belli bir bölümünü bu hafta sonunda ziyaret edeceğim. Miting düşünmüyorum, deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz.

- Deprem bölgesinde miting benzeri toplantılar yapabiliriz. Çok hakaret ettiler, çok çok yanlış ve çirkin. Devlet Bey ile yaptığım görüşmede, 'Ben gelmeye hazırım' dedi. Belki Fatih Bey de gelecek. Hatay Defne'de malum hastane konusunda 'Yapamazlar' deniyordu. Devlet Hastanesi bitme noktasına geldi. Orayı belki açma durumumuz olacak. Sadece iç kısmının aksamı değil, çevre ve peyzaj yapma suretiyle vatandaşı psikolojik olarak etkilemesini önemsiyorum.

- Bekledikleri oyları almadıkları için 'Buralara destek, yardım yok' gibi ifadeler. Kampanyamızı samimiyet üzerine kurduk. Daima dürüst olduk, yalan söylemedik. Milletimizin aklını irfanını hiçbir zaman hafife almadık. Tüm sözlerin arkasındayız. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra hepsini hayata geçireceğiz. Milletimiz kumpas ve kaset siyasetini reddettiğini göstermiştir. Muhalefetin terör örgütü uzantılarıyla Seçim kazanamayacağını anlamış olması gerekir. Millet terör örgütüne oy vermiyor. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisine ve milletine iyilik yapıp temiz siyaset yürütmesini bekliyoruz.

- Vatandaşım samimiyet içerisinde bir final var böyle tamamlanmasını bekliyor. Onlarda sadece kan kin ölüm var. Hâlâ hatayı kendinde değil millette arıyorlar. Deprem bölgesi için tehdit sallıyorlar. Kendilerine oy vermeyenlere hakaret ediyorlar. Gençlerimize umutsuzluk aşılıyorlar. Devletin kurumları görevini bilir gereğini yapar. Bu kifayetsiz muhterisler CHP'nin başında olduğu sürece millet ne mesaj verirse versin gereğini yapamayacaklar. Biz oranın bize olan oy noktasında yaklaşımını biliyoruz."  

-(DEVA, Gelecek Partililer, eski AK Partililer size geri gelebilir mi?) Bunların hiçbirini siyasi ahlak bakımından doğru bulmuyorum ve bu iş bitmiştir. Onlar tamamen CHP'nin iç meselesidir. Kılıçdaroğlu bu konuda CHP seçmenine elbette bir açıklama yapacaktır. Biz bunlarla ilgilenmiyoruz. Biz kendi işimize bakıyoruz. Cumhur ittifakındakilerle birlikte yol yürümeyi sürdürüyoruz.

- (Anadolu Ajansı verileri ve sosyal medyada 'oylar tekrar sayılsın' kampanyası) Bütün bunlar klasik CHP ve Bay bay Kemal davranışıdır. Milleti aldatma çabalarına ne yazık ki seçim gecesi bile ara vermediler. Sabah yalan akşam yalan. Bizim önde olduğumuzu bal gibi bildikleri halde 'öndeyiz' açıklaması yaptılar. Gerek YSK gerek Anadolu Ajansı görevini başarıyla yerine getirmiştir.

- (AK Parti'nin yüzde 35'e düşmesi ve 28 vekil kaybedilmesi) Partimde maalesef bir düşüş, az da olsa bir eksiklik söz konusu. Bunun üzerinde teşkilat başkanlarımız çalışıyorlar. İnşallah önümüzdeki döneme hazırlığımızı yapmamız lazım. Gereken adımları atacağız.

- Bütün anketler iflas etti. Sahte bir anket pazarı kuruldu. Esas anketi 14 Mayıs'ta milletim yaptı, nihai anketi 28 Mayıs'ta yine milletim yapacak.

- Hep söyledim, yine söylüyorum, biz kazanınca bu ülkede kimse kaybetmeyecek. Bu, iki kere iki dört.

- (Aklınızda nasıl bir kabine var?) Bizim mevcut kabinemiz büyük bir sınav verdi ama yeni dönem belki biraz daha farklı olacaktır. Güçlü bir kabine ile inşallah yeni dönemde mevcut eksikliklerimizi de gidermek suretiyle inşallah Türkiye Yüzyılına devam etmek istiyoruz.

- (Meclis Başkanı) Bu arada göreve geçici olarak bir Meclis Başkanı gelecek. Devlet Bey ile bu süreci geçirmiş olacağız. Müsaadesiyle oldu. Hak onun. İnşallah hayırlısıyla bu adımı atmış olacağız. Devlet Bey'in o devlet anlayışı içindeki sükuneti ile atlatır. Meclis Başkanlığı seçimlerini de geçirmiş gibi olur.

- (Kılıçdaroğlu'nun 'Buradayım' videosu) İzledim. Bu işlerin değerlendirmesini siz benden daha iyi yaparsınız. Ben CHP'li olmadığıma göre mesaj bana değil. Mesaj onlara. Kaybetmenin sorumluluğunu hiçbir zaman üzerine almaz. Masa arkadaşlarına laf söylemek yerine hıncını masadan alıyor. Kılıçdaroğlu kaybetme korkusu yaşayacağın mutfaktan ayrılıp makama geçmiş. Parti içindeki muhaliflere göre kendine göre gözdağı veriyor. Şu an 28 Mayıs'tan sonrası önemli. Kılıçdaroğlu'na kendi partisi de gereken cevabı verecektir. Bütün bu saldırganlığın sebebi budur. Belki kendisi de kararını vermiştir." (HABER MERKEZİ)

Etiketler Erdoğan seçim