Erdoğan: Denizlere hakim olan cihana hakim olur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, "Hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Tatbikatı'na video konferans ile katıldı. "Güçlü bir donanmaya sahip olmanın, bir tercihten öte zorunluluk olduğunu" söyleyen Erdoğan, "Türkiye'yi her alanda olduğu gibi denizcilik alanında da dünyanın süper ligine taşımakta kararlıyız. Denizlere hakim olan cihana hakim olur" dedi.

"Önceki gün Bitlis'te kaza kırıma uğrayan helikopterimizde şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum. Kahraman askerlerimizin ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetlerine, aziz milletimize başsağlığı diliyorum" diyen Erdoğan, Mavi Vatan 2021 Taktik Tatbikatı'na ilişki de, "Bu yıl çok daha güçlü, çok daha kapsamlı, çok daha organize bir şekilde yaptığımız tatbikatla yerli ve milli silah sistemlerimizi test ediyoruz. Kahraman ordumuzun bilgi, yetenek ve becerilerini görme, değerlendirme, varsa eksikliklerini giderme imkanına kavuşuyoruz" diye konuştu.

'GÜÇLÜ DONANMA ZORUNLU'

Türkiye açısından güçlü bir donanmaya sahip olmanın, bir tercihten öte zorunluluk olduğunu söyleyen Erdoğan, "Hiçbir ülkenin toprağında, denizinde, egemenliğinde gözümüz yoktur, sadece vatanımızı ve haklarımızı korumaya çalışıyoruz. Sahil Güvenliğimizle karasularımızda, donanmamızla dünyanın dört bir yanında varlık gösteriyoruz. Deniz kuvvetlerimiz birikimi, personeli ile bizleri gururlandırıyor. Türkiye'nin askeri kapasitesi ile savunma sanayinin daha fazla konuşulduğunu görüyoruz. Bugün İHA'larda dünyanın en iyi 3-4 ülkesinden biriyiz. Kendi savaş gemisini yapabilen 10 ülke içinde yer alıyoruz. Denizlere hakim olan cihana hakim olur" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)