Erdoğan: Damat kadar başınıza taş düşsün

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası rezervlerindeki kayba ilişkin eleştirilere yanıt verirken, damadı eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a sahip çıktı: "CHP zihniyeti mensupları Tweet yarışındalar, 'damat da damat'. Damat kadar başınıza taş düşsün. Sayın Berat Bey attığı adımları CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar, 'Şu kadar para nerede'. O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. "

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı olduğu dönemde Merkez Bankası'nda 128 milyar dolarlık kayıp olduğu eleştirisine yanıt veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kaybolan bir şey yok" dedi. Erdoğan, damadı Berat Albayrak'a teşekkür etti ve "Hamdolsun döviz rezervimiz kendini yeniden toparlıyor" ifadesini kullandı. Erdoğan, yine CHP'li belediyelere ilişkin klip izletti.

AK Parti'nin grup toplantısında konuşan Erdoğan şunları söyledi:

'9 MART'TA MECLİS'TEKİ YERİMİZİ ALDIK'

"AK Parti 3 Kasım 2002 seçimlerinde açık ara birinci parti olarak çıkıp iktidara gelmişti. Biz de 9 Mart’ta Meclis’teki yerimizi aldık. 3 Kasım 2002 tarihinden bugüne kadar AK Parti milletvekili olarak milletimize hizmet vermiş olan tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzer erinden başkomutanına kadar İstiklal Harbimizi zafere ulaştıran ordumuzun tüm mensuplarını hürmetle anıyorum. Allah bu memlekete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın.  Türkiye’nin son 7-8 yıldır aslında istiklal mücadelesi verdiği gerçeğini anlamak istemeyenlere Rabbim’den hidayet niyaz ediyorum. Biz milletimizle birlikte bu anlayışla büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası için maddi ve manevi imkanlarımızla çalışmaya devam edeceğiz.

'NÜKLEER SANTRALLER NEDENSE SÜREKLİ ENGELLENMİŞTİR'

Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin üçüncü blok temel atma törenine iştirak edeceğiz. Türkiye gerçekleştirdiği enerji yatırımlarıyla bu alanda dünyada en büyük atımları yapan ülkelerdendir. Enerji üretebilecek tüm imkanlarımızda istifa ediyoruz.  Dünyanın gelişmiş ülkelerinin tamamının çok uzun zamandır faydalandığı nükleer güç santrallerinin ülkemize gelişi her nedense sürekli engellenmiştir.

'DAMAT DİYE DALGA GEÇTİĞİNİZ BERAT BEY'İN DÖNEMİNDE...'

CHP zihniyeti mensupları Tweet yarışındılar, 'damat da damat'. Damat kadar başınıza taş düşsün.  Sayın Berat Bey attığı adımları CHP zihniyetinin geçmişinde görmek mümkün mü? Tutturmuşlar, 'Şu kadar para nerede'. O kadar paranın hepsi bu milletin hazinesinde ve Merkez Bankası'nda. Kaybolan bir şey yok.

Kayıp varsa sizdedir. Sizin o kayıp yıllar dediğiniz yıllar var ya... Orada... Sözcünüz Hazine'de çantacı gibi dolanırdı. Bu ülkenin ne Hazine'sini ne de Merkez Bankası'nı güçlendirmediler. Şu anda da hamdolsun döviz rezervimiz kendini toparlamaya başladı. Bizim ne sismik ne sondaj gemimiz yoktu ama şimdi mevcut Enerji Bakanımız Berat Bey'in yardımcısıydı. Berat Bey'in görevde olduğu zamanda 2 sondaj, 3 sismik araştırma gemisi aldık. Bir sondaj gemisi daha alıyoruz. Filomuz belki de dünyada en güçlü filolardan biri haline geliyor. İstersem ben bunları kiralarım. Bunlar çok ciddi miktarlarla kiralanıyor. Türkiye eşlini açan değil el veren konumundadır. Ey o tweet'i atanlar, 'damat' diye dalga geçtiğiniz Berat Bey'in döneminde o adımlar atıldı.

Kalkıp da bize 'Merkez Bankası'nın şu kadar parası nereye gitti?' diye sorma, siz tarihinize bakın. Merkez Bankası'nın rezervleri nasıl buharlaştı onun hesabını verin. Bizim böyle verilecek hesabımız yok, yere sağlam bastık. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz."

'ÇÖP, ÇUKUR, ÇAMUR BELEDİYECEİLİK ANLAYIŞI'

Kendimizle yarışmaya devam ediyoruz. CHP'nin belediyelerinde ortaya koydukları görüntüler hiç de iç açıcı değildir.  Türkiye 1990’lı yıllarda CHP’nin çöp, çukur, çamur belediyecilik anlayışının bedelini ödemiştir. Bugün yeniden ülkemizde sokakları ve meydanları dolduran çöp yığınları görüyoruz, su kuyrukları görüyoruz, bugün yeniden yağmur altında kalan binalar görüyoruz.

AYRINTILAR GELİYOR...