Erdoğan, CHP'li Özgür Özel'e dava açtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kendisine yönelik açıklamaları nedeniyle CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e 250 bin TL'lik manevi tazminat davası açıldığını açıkladı. Suudi Arabistan'a hareketi öncesinde Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, avukatlarının CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e dava açacağını bildirmişti.

'TARİH ÖNÜNDE RECEP TAYYİP ERDOĞAN HESAP VERECEK' DEMİŞTİ

Gezi davasında kararın açıklanmasının ardından mahkeme önünde açıklama yapan Özgür Özel, "Bugün sonuçlanan davada ülkeyi yöneten bir tek adamın gönlü yapıldı. Biz birlikte oldukça, biz karşımızdakilerin ne yapmaya çalıştıklarını bildikçe korkmayacağız. Bu saray rejiminin korkak efendileri tir tir titreyecek.  Birisi masum insanları, çevreci insanları, aydın insanları mahkum etmeye çalıştı. Onların üzerine kapanan mahkeme kapıları, cezaevi kapıları onları mahkum edemez. Gezi özgürdür, Kavala özgürdür. Tarih önünde Recep Tayyip Erdoğan hesap verecektir. And olsun, and olsun, and olsun" diye konuşmuştu.

'DEMEK Kİ DERS ALMAMIŞ'

Özel'in açıklamalarını hedef alan ise Erdoğan, "Bu zatın ifadeleri tamamıyla milletvekili olduğu için cezası yok ama manevi tazminat noktasında başındaki ağa babası nasıl Man Adası davasında bedel ödediyse avukatlarımız ona da dava açacak. Sadece o değil başka kişilere de dava açılacak. Adı Özgür ama soyadı çok garip olan zatla ilgili olan şu anda avukatlarımız davaları açıp, Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanına hakaret yapılabilir mi, yapılamaz mı? Demek ki ders almamış" demişti.

'SOYADIMLA UĞRAŞMASI ACZİYET GÖSTERGESİ'

Özel, Halk TV'de yayınlanan Kadraj programında yaptığı açıklamada, "Erdoğan, bana nanik mi yapacak? Soy ismimiz çok garipse kendisini İsmet Özel'e havale ediyorum. Kişisel bir saldırı var. Ona İsmet Özel yanıt versin. Büyük bir art niyet içinde olduklarını görüyorum. Erdoğan’ın soyadımla uğraşması acziyet göstergesi. Prompterdan konuşmuyorsa, konuşmasının elde tutulacak hiçbir yanı yok. Herkesin yargılanmasının usulleri belli. Dokunulmazlığımı kaldırırsınız. Yargılanırım. Mahkeme karar verir. Dediklerimde suç unsuru var mı?" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)