Erdoğan: Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değil

Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısı öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Barış, istikrar için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayız" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe'deki Rusya ve Ukrayna heyetleri ile müzakere toplantısının açılışında konuştu. Erdoğan, "Bölgesinde pek çok acıya şahitlik etmiş bir ülke olarak Karadeniz'in kuzeyinde benzer bir tablonun ortaya çıkmaması için çalıştık, çabaladık" dedi.

Erdoğan, konuşmasında, "Her iki tarafın hakkını koruyan yaklaşım sergiledik. Barışa dair umutlarımız yeşerdi. Adil bir barışın kaybedeni olmayacağına inanıyoruz. Barış, istikrar için sorumluluk üstlenmekten kaçınmayız. Çatışmanın uzaması hiç kimsenin yararına değil. Tüm dünya sizlerden gelecek hayırlı ve müjdeli haberi bekliyor. Her iki tarafın da hakkını hukukunu koruyan bir yaklaşım sergiliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye-Özbekistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi ikinci toplantısı nedeniyle Özbekistan’a resmi ziyarette bulunacak olan Erdoğan, "Ben bu konuşmamdan sonra Taşkent’e hareket ediyorum. Ancak Dışişleri Bakanımı ihtiyaç duymanız halinde sizlere gereken desteği vermesi maksadıyla İstanbul’da bırakıyorum. Barışın yeniden tesisi için insiyatif almaktan kaçınmayacağınızı biliyorum. Görüşmelerde arabuluculuk rolümüz bulunmuyor. Sizlerin müzakerelerde sağlayacağınız ilerleme bir sonraki aşama olan liderler düzeyinde teması da mümkün hale getirecektir. Böyle bir görüşmeye ev sahipliği yapmaya da hazırız" diye belirtti. (HABER MERKEZİ)