Erdoğan: Bu hafta büyük ihtimalle Putin'le bir görüşmemiz olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanı Kalın'ın cumartesi günü Kiev'e gittiğini belirterek, "Oralardan bazı temennileri aldılar. Bu hafta içerisinde büyük ihtimalle Putin’le bir görüşme yapacağız" dedi.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Çamlıca Camii'nde bayram namazının ardından Rusya-Ukrayna savaşı ile bu yıl turizmden beklentiler konusunda gazetecilere açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

KOMUTA KADEMEMİZ ŞANLIURFA'DA BİRARAYA GELDİ: Sabrın sonu selamettir, pandeminin ardından hep birlikte bayram namazını kıldık. Aldığım rakamlara göre 25 bin kişiyle bayram namazımızı kıldık. Bayram birlik ve beraberliktir. Komuta kadememiz de Şanlıurfa'da bir araya geldiler. Tugay komutanlarımız da orada. İçişleri bakanımız da yine orada. Bu birlik ve beraberliğimiz artarak devam etsin.

KALIN KİEV'DEN BAZI TEMENNİLERİ ALDI: Cumartesi günü İbrahim Kalın bey, İçişleri Bakan Yardımcısı Sedat Bey Kiev'e gittiler. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştüler. Kiev’de görüşmeler yaptılar. Oralardan bazı temennileri aldılar. (Rusya-Ukrayna savaşı) Bu hafta içerisinde Sayın Putin'le biz bir görüşme büyük ihtimalle yapacağız. İnşallah bu süreci hızlandırarak, Mariupol'deki tahliyeleri nasıl hızlandırırız bunun gayreti içinde olacağız. 

UKRAYNA'NIN DOĞUSUYLA İLGİLİ ATILACAK ADIMLARIN ADRESİ TÜRKİYE OLACAKTIR: Hububat ihracatında bizden destek istiyorlar. Bunların da önünü açacağız. Ama birinci derecede tahliyeleri hızlandırma süreci var. İstanbul ya da Ankara'da liderleri biraraya getirmektir. Ukrayna'nın doğusuyla ilgili atılacak adımların çözüm noktası, inanıyorum ki Türkiye olacaktır, İstanbul veya Ankara olacaktır.

TÜRKİYE-SUUDİ ARABİSTAN İLİŞKİLERİ ÇOK FARKLI BİR KONUMA GELECEK: Körfez ile ilgili çok olumlu gelişmeler var. Suudi Arabistan-Türkiye ilişkileri çok farklı bir konuma gelecek. Bunu Muhammed bin Selman'la yaptığımız ikili görüşmelerde de ele aldık. Suudi Arabistan ziyaretimizin ardından Suudi kardeşlerimizin Türkiye'ye gelişi artacaktır. Bunu Muhammed Selman ile yaptığımız görüşmede de ele aldık. Ben turizm mevsiminin çok çok önemli geçeceğine inanıyorum. (HABER MERKEZİ)