Erdoğan: Bay Kemal yakında ikinci nükleer santral geliyor

"Ülkemizi kendi modeliyle dünyanın en büyük 10 ekonomisi içine sokacak yeni bir atılımın içerisindeyiz" diyen Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na da seslendi: "Bay Kemal, yakında ikinci nükleer santral geliyor"

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Kurulu'nda konuşan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomik gelişmeler açısından 20 Aralık'ın bir kırılma noktası olduğunu ve faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdiklerini söyledi. "Yüksek enflasyon sarmalını da her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz" diyen Erdoğan'ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:

DÜN GECE 3 YERİ BOMBALADIK

(Sınır ötesi askeri harekat) Dün gece 3 ayrı noktada hedefleri bombaladık, hepsi kendilerine kaçacak delik bile bulamadılar.

YENİ BİR ATILIMIN İÇİNDEYİZ

Altyapı üzerinde ülkemizi tamamen kendi modeliyle, kendi dinamikleriyle, kendi programıyla dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokacak yeni bir atılımın içindeyiz. Milletimizin karşısına 2011 yılında 2023 hedefleriyle çıktığımızda birileri buna dudak bükmüştü. Bizi hayalcilikle suçlamıştı. 2023'ün eşiğindeyiz. Türkiye'nin dünyanın önde gelen üretim ve ihracat merkezlerinden biri haline dönüşme sürecini beraberce yaşıyoruz.

 

İKİNCİ NÜKLEER SANTRAL GELİYOR

(CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na) Eğer arzu ediyorsan, Akkuyu uzak değil, Akkuyu'ya gidersin, bizim nükleer enerji santrali ne durumdaymış yerinde görürsün. Bak Bay Kemal; yakında ikinci nükleer enerji santrali de geliyor. Biz durmuyoruz, biz çalışıyoruz. Sizin hayatınızda mum vardı, gaz lambası vardı. Bunlar ya en pahalı enerjinin olmayan enerji olduğunu bilmeyecek kadar cahiller ya da kafaları ve kalpleri başka yerlere bağlı. Enerji yatırımlarımızı sabote edenlere yapmayın bu millet, bu iş dünyası sizi çarpar diyoruz. Bir lüks otelden geceliği 100 bin lira olmak suretiyle yapacağınız yayınlarla bu millet aldanmaz, bu millet bunlara kanmaz.

FAİZ DAYATMALARINI ETKİSİZ HALE GETİRDİK

20 Aralık bir kırılma noktasıdır. Faiz konusundaki dayatmaları etkisiz hale getirdik. Yüksek enflasyon sarmalını da inşallah her geçen ay azaltarak bir süre sonra tamamen bertaraf edeceğiz. Geçtiğimiz yılı 225 milyar doları aşan tarihimizin en yüksek ihracatıyla 500 milyar doları bulan dış ticaret hacmiyle kapattık. Ocak ayı ihracatımız yüzde 17 artışla 17,6 milyar dolar olarak gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)