Erdoğan Azerbaycan'da: Mücadele devam edecek

Dağlık Karabağ'daki ateşkes ilanı sonrası Azerbaycan'da düzenlenen törene katılan Erdoğan, "Karabağ’ı sinemizde yara eğledik. Bugüne kadar siyasi ve askeri alanda sürdürülen mücadele bundan sonra çok daha farklı cephelerde devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Bakü'de konuşma yaptı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenen Zafer Geçidi Töreni'ne katıldı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'le birlikte başkent Bakü'deki Azadlık Meydanı'nda düzenlenen töreni izleyen Erdoğan, "Azerbaycan, kardeşim İlham Aliyev'in dirayetli liderliği altında inşallah destan yazmaya devam edecektir" dedi.

Tören öncesinde Haydar Aliyev'in mezarı ile şehitlikleri ziyaret eden Erdoğan, şehitlikteki deftere yazı yazdı. Dağlık Karabağ'daki ateşkes ilanıyla ilgili konuşan Erdoğan, ''Azerbaycan'ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor" açıklamasını yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından başlıklar şöyle:

BAŞARIDA EN BÜYÜK PAYLARDAN BİRİ ALİYEV'E AİTTİR: 20 Ocak'ta şehitlerin kabirlerine bırakılan karanfiller nasıl bağımsızlığı hatırlatıyorsa şimdi de Dağlık Karabağ bölgesine has Azerbaycan topraklarının özgürlüğünün simgesi haline gelmiştir. Azerbaycan'ın hem askeri hem diplomasi alanında elde ettiği bu başarıda en büyük paylardan biri şüphesiz İlham Aliyev'e aittir. Kardeşim İlham Aliyev böylelikle kendisine bırakılan vasiyeti yerine getirmiştir.

MÜCADELE DEVAM EDECEK: Türkiye Azerbaycan’ın yürüttüğü mücadeleye en başından itibaren tüm kurum ve kuruluşlarıyla destek vermiş ve Azerbaycanlı kardeşlerinin yanında olmuştur. Kendimize her zaman büyük lider Haydar Aliyev’in “2 devlet tek millet” şiarını rehber aldık, Azerbaycan’ın kederini kederimiz, sevincini sevincimiz bildik bu anlamda Karabağ’ı sinemizde 30 yıl boyunca yara eğledik bugün de bu yarayı kapatmak ve bu şanlı zaferi kutlamak için aranızdayız. Bugüne kadar siyasi ve askeri alanda sürdürülen mücadele bundan sonra çok daha farklı cephelerde devam edecektir. 

HESABININ SORULMASI GEREK: Kardeşim İlham Aliyev'in dediği gibi Fuzuli şehrinde bayrak asmak için bina dahi bulunamamıştır. Bütün köyler tarumar edilmiş, mezarlıklar bile tahrip edilmiştir. Camiler yıkılmış, minareler aynı şekilde tarumar olmuştur. Ermenilerin bazıları her şeyi yıktıkları gibi tarihi ve kültürel varlıkları da tabi zenginlikleri de yağmaladılar. Tüm bu tahribatın hesabının sorulması gerekiyor. (HABER MERKEZİ)