Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'i Ankara'da törenle karşıladı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, beşinci kez göreve gelmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Aliyev için Cumhurbaşkanlığı'nda resmi tören düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İlham Aliyev, beşinci kez Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı. Dün akşam saatlerinde başkent Ankara'ya gelen Aliyev, bugün de beraberindeki heyetle birlikte Anıtkabir'i ziyaret etti. Aliyev, Anıtkabir'e yaptığı ziyaretin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından törenle karşılandı.

ALİYEV, ANITKABİR'DE: 'HUSUSİ GURUR DUYUYORUM'

Erdoğan ile bir araya gelmeden önce Anıtkabir'e giderek Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakan ve saygı duruşunda bulunan Aliyev, ziyaretin ardından hatıra fotoğrafı çektirerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. 

"Türk dünyasının büyük evladı, yetenekli komutan ve dahi lider Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırasını en içten saygı ve ihtiramla anıyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, yüz yıl önce en muhteşem eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmakla adını dünya tarihinin sayfalarına ve halkının kalbine altın harflerle edebi olarak kazımıştır" diyen Aliyev, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa Kemal Atatürk'ün kurucusu olduğu devletin bugünkü gelişim seviyesini, refahını, kudretini ve küresel alemdeki nüfuzunu görmekten kardeş Azerbaycan'ın cumhurbaşkanı olarak hususi gurur duyuyorum.

Halklarımızın en büyük serveti olan sarsılmaz Azerbaycan-Türkiye kardeşlik, birlik ve dayanışmasını korumak ve gelecek nesillere armağan etmek, stratejik müttefikliğimizi her yönlü geliştirmek ve pekiştirmek, iki ülkenin önünde duran en ali görevdir.  Azerbaycan'ın sevincini kendi sevinci, kederini kendi kederi bilen büyük şahsiyet Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aziz hatırası, Azerbaycan halkının kalbinde daima yaşayacaktır. Ruhu şad olsun."

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: ALİYEV'İN İLK YURT DIŞI ZİYARETİ OLACAK

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan İlham Aliyev'in ziyaretine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev, 18-19 Şubat 2024 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir. Ziyaret, Azerbaycan’da 7 Şubat’ta icra edilen Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Sayın Aliyev’in ikili düzeydeki ilk yurt dışı ziyaretini teşkil edecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)