Erdoğan Antalya'da: Acil ihtiyaçlar için 50 milyon ödenek gönderildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya'da afet bölgesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Yangın bölgelerindeki acil ihtiyacı karşılamak için 50 milyon TL ödenek gönderildi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan orman yangınlarının sürdüğü Antalya'da basın açıklaması yaptı. Yangından etkilenenlerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını söyleyen Erdoğan, yangın bölgelerindeki acil ihtiyacı karşılamak için 50 milyon TL ödenek gönderildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

TÜM BÖLGELERİ AFET BÖLGESİ İLAN ETTİK: Yangınlardan etkilenen tüm bölgelerimizi afet bölgesi ilan ettik. Şu anda vatandaşlarımızın beklentilerini devlet olarak gidermiş olduk. Antalya, Manavgat, Akseki, Alanya, Gündoğmuş ve Gazipaşa, Mersin, Aydıncık, Silifke, Osmaniye, Merkez ve Kadirli ilçelerindeki mahalleler, Muğla, Marmaris, Milas, Köyceğiz, Adana, Aladağ, İmamoğlu Kozan ilçelerinde bulunan tüm mahalleler bu kapsamda yer alıyor. Ortaya çıkan acil ihtiyacı karşılamak için 50 milyon TL ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak. Bir yıl içinde afet bölgesindeki evler, ahırlarıyla, yöresel mimariye uygun bir şekilde tamamlanacak.

BİR AY İÇİNDE İNŞAAT BAŞLAYACAK: (Yangın nedeniyle afet bölgesi ilan edilen yerlerde) Faizsiz esnaf kredisi verilecek, KOSGEB acil desteği verilecek, 1 ay içerisinde evlerin inşaatına başlanacak. 1 yıl içerisinde afet bölgesindeki evler, yöresel mimariye uygun şekilde tüm müştemilatı ile tamamlanacak. Genel hayata etkili afet bölgesinde vergiler, SGK primleri, esnaf kredileri ödemeleri, Tarım Kredi, Tarım Ziraat borçları ertelenecek. İlk tespitlere göre 16 mahallemiz yangından zarar görürken bazı mahalleler boşaltıldı. Hasar gören konutlarla ilgili tespitler ışığında gereken çalışmalar yürütülecektir

YANAN BÖLGELER BAŞKA AMAÇLA KULLANILMAYACAK: (Yangından etkilenen bölgelerde) Çadırdan beslenmeye her türlü araç gereç afetzedelerin emrine sunulmuştur. Elektrik sıkıntısı yaşanan 35 köyden, tedbiren kesintisi süren 12'si hariç diğerlerine elektrik verilmiştir. Anayasa'mızın 169. maddesine göre, yanan alanlar başka amaçla kullanılamaz ve tekrar ağaçlandırılır. (HABER MERKEZİ)