Erdoğan, AK Parti’nin Antalya adaylarını tanıttı: İki başkan yeniden aday gösterildi

Erdoğan, AK Parti'nin Antalya ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. Kaş ve Akseki'de mevcut başkanlar yeniden aday gösterilirken, Aksu, Serik ve Elmalı'da yeni adaylarla devam kararı alındı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Yerel seçimlere doğru giderken AK Parti Antalya teşkilatlarının beklediği ilçe belediye başkan adayları netleşti.

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin, 7 Şubat’ta Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ın katılımıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde Antalya Cumhur İttifakı adaylarının tanıtılacağını duyurmuş ancak daha sonra bu toplantının iptal edildiğini açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü Antalya ziyaretinde 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için belirlenen ilçe belediye başkan adaylarını tanıttı.

ADAYLARIN 14’Ü AK PARTİLİ, 5’İ MHP’Lİ

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı, 19 ilçeli Antalya’da 6 AK Parti ve 2 MHP olmak üzere 8 ilçede seçim başarısı kazanmıştı. Daha önce Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’nün AK Parti Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak belirlendiği Cumhur İttifakı’nda, kentin 19 ilçesinin 14’ünde AK Parti, 5’inde ise MHP adayları ile seçim yarışına girme kararı alındı. Alanya’da mevcut başkan Adem Murat Yücel’le bir kez daha seçime girmeye karar veren MHP, Demre’de İbrahim Oğuz’u ve Gazipaşa’da Mustafa Aksoy’u, Korkuteli’de Sadık Önal’ı, Finike’de ise Cenk Şimşek’i aday olarak açıkladı.

BÜYÜKŞEHİR VE 19 İLÇEDE İTTİFAKIN ADAYLARI

Antalya Expo 2016 Kongre Merkezi'nde bugün düzenlenen 'Aday Tanıtım Toplantısı’nda adaylar, Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklandı. Açıklanan AK Partili adaylar listesinde, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ve Akseki Belediye Başkanı İbrahim Özkan’ın yeniden aday gösterildiği, büyükşehire aday gösterilen Hakan Tütüncü'nün yerine eski il başkanı Rıza Sümer’in aday gösterildiği, Aksu, Serik ve Elmalı'da yeni adaylarla devam kararı alındığı görüldü. Cumhur İttifakı'nın Antalya’da tanıtılan 14’ü AK Partili, 5’i MHP’li başkan adayları şu isimlerden oluştu:

AK Parti

Antalya Büyükşehir: Hakan Tütüncü
Kepez: Rıza Sümer
Muratpaşa: Özdemir Manavoğlu
Konyaaltı: Durali Kolpak
Aksu: Durmuş Kaan Şahin
Döşemealtı: Bekir Kıvrım
Kumluca: Hüseyin Orhantekin
Serik: Veli Vural
Manavgat: Süleyman Okudan
Elmalı: Ali Gökçe
Kemer: Rahman Şeker
Akseki: İbrahim Özkan
Gündoğmuş: Ali Gülen
İbradı: Hatice Sekmen
Kaş: Mutlu Ulutaş

MHP

Alanya: Adem Murat Yücel
Gazipaşa: Mustafa Aksoy
Demre: İbrahim Oğuz
Finike: Cenk Şimşek
Korkuteli: Sadık Önal

 

 

(HABER MERKEZİ)