Erdoğan Afrikalı gençlere anlattı: Faiz sebeptir bu da benim tezimdir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarıyla sürdürüyoruz" dedi. Erdoğan Afrikalı gençlerle sohbetinde "Faiz sebep, enflasyon neticedir, bu da benim tezimdir" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin yeni ekonomi modelini ve artan döviz kurlarını tartıştığı bir dönemde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Faiz sebep, enflasyon neticedir" sözlerini yineledi. Erdoğan, "Bu da benim tezimdir" dedi. Erdoğan bu açıklamaları, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi vesilesiyle dün biraraya geldiği Afrikalı gençlerle sohbetinde yaptı.

AFRİKALI GENÇ SORDU: EKONOMİK KURTULUŞ MÜCADELESİNİN ÖNEMİNİ AÇIKLAR MISINIZ?

Sohbetin yeni yayımlanan tam kayıtlarında, gençlerden biri Erdoğan'a "Siz Türkiye Cumhurbaşkanı olarak yıllardır Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir ekonomik kurtuluş savaşı veriyorsunuz. Bu Türkiye'nin davasıdır, bu ümmetin davasıdır diye düşünüyorum. Bu kapsamda Afrikalı ortaklarınıza bu ekonomik kurtuluş savaşı mücadelesinin önemini açıklar mısınız ve öneride bulunabilir misiniz?" diye sordu.

'KURTULUŞ MÜCADELESİNİ BAŞARILI ŞEKİLDE SÜRDÜRÜYORUZ'

Erdoğan şu yanıtı verdi: "Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu ekonomik kurtuluş savaşı mücadelemizi başarılı bir şekilde sürdürüyoruz. Bakın biz asgari ücret açıklaması yaptık. Ve bu asgari ücret açıklaması son 50 yılın en önemli, asgari ücrette yüzde 50 gibi bir artışın olduğu bir açıklamadır. Ayrıca gelir vergisi, damga, bunlar da asgari ücretten alınmış, soyutlanmıştır. Fakat halkımız bunu anlıyor. Ve açıkladığımız bu 4 bin 250 lirayla halkımız inanıyorum ki iktidarın ne denli halkının yanında olduğunu böylece görmüş olacak.

'FAİZE KARŞI OLDUĞUMU HEP SÖYLEDİM'

Tabii bir diğer açıklanan karar daha var. O da nedir? Faizin, özellikle 100 baz puan tekrar düşürülmüş olmasıdır. Tabii muhalefet ve malum çevreler bizim faizdeki bu tür kararlılığımızı asla kabullenemiyorlar. Ama ben de Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak faize karşı olduğumu bu göreve geldiğimden beri hep söyledim. Niçin? Çünkü faiz zengini daha zengin yapar, fakiri daha fakir yapar. Eninde sonunda biz bu enflasyonu göreve geldiğimde nasıl düşürdüysek.. ta 4 puana kadar indirdik. Gene indireceğiz, gene düşüreceğiz. Ama ben vatandaşımı, halkımı faize ezdirmeyeceğim.

'VATANDAŞIMIZI FAİZE YEDİRMEYECEĞİZ'

Bakın bugün Amerika enflasyonda çok ciddi bir sıkıntının içinde. Avrupa aynı şekilde çok ciddi bir sıkıntının içinde. Ama Türkiye'de de faizciler ne yazık ki bu işi hala savunmanın gayreti içerisinde. Ben de diyorum ki biz kararlı bir şekilde yolumuza devam ediyoruz ve milletimizi, vatandaşımızı faize ezdirmeyeceğiz ve inşallah en kısa zamanda da enflasyon aşağı inmeye başlayacak çünkü faiz sebep, enflasyon neticedir, bu da benim tezimdir." (DIŞ HABERLER)