Erdoğan: 1 milyon Suriyelinin dönüşü için yeni projenin hazırlıkları içindeyiz

Türkiye'nin Suriye'de inşa ettiği briket evlerin açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mültecilerin dönüşü için yeni bir projeleri olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin kuzeyinde yapılan briket evlerin açılışına video mesaj yoluyla katıldı. Erdoğan, "Ülkemizde misafir ettiğimiz 1 milyon Suriyeli kardeşimizin gönüllü geri dönüşünü sağlayacak yeni bir projenin hazırlıkları içindeyiz" açıklamasını yaptı.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

KAPILARIMIZI AÇMAKLA KALMADIK: Mazlumların ve mağdurların yanında yer almak için var gücümüzle çalışıyoruz. Tabii sadece mazlumların canlarını ve onurlarını kurtarmalarını sağlamak için kapılarımızı açmakla kalmadık, onların yeniden evlerine dönebilmeleri için de her türlü gayreti gösterdik.

500 BİN SURİYELİ GERİ DÖNÜŞ YAPMIŞTIR: Türkiye’nin Suriye’de derinleşen insani trajedi karşısında sınır ötesi harekâtlarını başlattığı 2016 yılından bugüne kadar oluşturduğu güvenli bölgelere yaklaşık 500 bin Suriyeli geri dönüş yapmıştır. Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejimizi gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek projelerle destekliyoruz. Özellikle briket evlerle destekliyoruz. Göçü sınır ötesinde tutmaya yönelik stratejimizi gönüllü geri dönüşleri teşvik edecek projelerle destekliyoruz. Özellikle briket evlerle destekliyoruz. Azez, Cerablus, Tel Abyad başta olmak üzere 13 ayrı bölgede yerel meclislerde yürüteceğimiz proje bir hayli geniş kapsamlıdır." (HABER MERKEZİ)