Ercüment Akdeniz: İranlı mülteciler sınır dışı edilemez, güvenlikleri sağlansın

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, sınır dışı kararı bulunan mülteci Fattahi'nin hikayesini anlattı: “Üçüncü ülkeye gitme müracaatı olduğu halde yıllarca bekletildi. Kaçak, ucuz iş gücü olarak sömürüldü.”

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Denizli'de İstanbul Sözleşmesi eylemine katıldıkları gerekçesiyle sınır dışı edilmelerine karar verilen İranlı mülteciler, hayatlarından endişe ediyor.

Twitter hesabından açıklama yapan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, sınır dışı kararı bulunan ve “Sekizinci Kıta” kitabında yer verdiği Esmaeil Fattahi'nin hikayesini anlattı.

“İstanbul Sözleşmesi için yapılan açıklamaya katıldıkları için 4 İranlı mülteci sınır dışı edilmek üzere! Avukatların dediği gibi can güvenlikleri söz konusu. Onlardan biri Esmaeil, Sekizinci Kıta kitabımdaki portrelerden biri” diyen Akdeniz, şöyle devam etti:

“Esmaeil Fattahi Denizli'de metal sektöründe çalışan İranlı bir mülteci işçidir. Üçüncü ülkeye gitmek için BM'ye müracaatı olduğu halde yıllarca bekletildi. Kaçak ve ucuz iş gücü olarak sömürüldü. Alın teri ile bugüne kadar yaşadı. Esmaeil çalışırken spiral taşı patladı ve yüzünü dağladı. Patronlar hastanede olduğu süreyi bile haftalıktan kesmeye kalktılar. Bunu bana ağlayarak anlattı. Şimdi sınır dışı edilmek riskiyle karşı karşıya ve Aydın GGM'de tutuluyor.”

Geri gönderilmelerine karşı mültecilere sahip çıkılması çağrısı yapan Akdeniz, “Esmaeil Fattahi, Leili Faraji, Zeinab Sahafi, Mohammad Pourakbari Kermani serbest bırakılsın. İranlı mülteciler geri gönderilemez. Koruma altına alınıp güvenlikleri sağlansın. Üçüncü ülkeye iltica hakkı tanınsın” dedi. (HABER MERKEZİ)