Ercüment Akdeniz: Daha fena bir halk tokadı yerler

EMEP Genel Başkanı Akdeniz, İmamoğlu'na siyasi yasak talebiyle ilgili "31 Mart'ta halk iradesini yok saydılar, 800 bin oyla fark atıldı. Aynı mağduriyeti yaparlarsa daha fena halk tokadı yerler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na, Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği suçlamasıyla 2 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Ayrıca, İmamoğlu'nun "Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması"na hükmedildi. Karar kesinleşirse İmamoğlu, 'siyasi yasaklı' olacak ve belediye başkanlığından alınacak.

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, İmamoğlu'na destek olmak için Saraçhane'deki belediye binasına gitti.

Karar öncesinde Halk TV'ye açıklama yapan Akdeniz, "31 Mart seçimlerinde halk iradesini yok saydılar, 800 bin oyla fark atıldı ve gittiler. Yine aynı mağduriyeti yaparlarsa daha fena bir halk tokadı yerler. Tıpkı Canan Kaftancıoğlu'nda olduğu gibi, bütün siyasi yasaklarda olduğu gibi bugün mahkemeden ne karar çıkarsa çıksın halkın belediye başkanı Ekrem İmamoğlu'dur. Bunu engelleyemezler" dedi. (HABER MERKEZİ)