Erciyes'te kar kütlesinin altında kalan turist öldü

Kanadalı turist Micheal Kreeft'in üzerine Erciyes'te kar kütlesi düştü. Kreeft'in 2 arkadaşı olaydan kurtulurken kendisi vefat etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVARErciyes Kayak Merkezi'nde Kanadalı turist Micheal Kreeft, kayak yaptığı sırada Hisarcık Kapı bölgesinde kar kütlesinin altında kaldı. 45 yaşındaki turist vefat etti.

Gaziantep'ten 2 arkadaşıyla Erciyes Kayak Merkezi'ne gelen Kreef'tin arkadaşları ise kar kütlesinin altında kalmaktan son anda kurtuldu. 

Arkadaşlarının ihbarı üzerine bölgeye, AFAD, UMKE, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Ekipler, Kreeft'in cenazesine ulaştı. 

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'DE ÇALIŞIYORDU 

Kanadalı Micheal Kreeft'in, Birleşmiş Milletler koordinasyon üyesi olarak Gaziantep'te görev yaptığı öğrenildi. Kreeft'in ayrıca, arkadaşları Harres Yakubi ve Lukas Biedermann ile birlikte kayak yapmak için Erciyes'e geldikleri bildirildi. Kreeft'in üzerine kar kütlesinin düşmesi sonrası 2 arkadaşının yardım istemek için tesislere geldiği ve yetkililere durumu ihbar ettiği belirtildi. 2 arkadaş, Kreeft'in vefat haberini aldıktan sonra birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Kanadalı turistin otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından ülkesine gönderileceği öğrenildi. (AA/DHA)