Erciş'te çöpleri toplamayan kayyım CİMER'e de yanlış bilgi verdi

Erciş'e bağlı Koçköprü mahallesinde yaşayanlar CİMER'e çöplerin alınmaması üzerine şikayette bulundu. Belediye ise bölgeye hizmet götürmemesinin 'uzak' olmasıyla açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

VAN - Van’ın Erciş ilçesine bağlı İncesu Mahallesi’nin çöplerin alınmaması üzerine Erciş Belediyesi'ni CİMER’e şikayet eden Koçköprü  (İncesu) mahallesinde yaşayanlar 'çok uzaktasınız' cevabı aldı. Belediyenin şikayet üzerine CİMER’e gönderdiği açıklamada mahalleye hizmet götürülmemesinin gerekçesi olarak "ilçe merkezine 80 kilometre uzak olması" gösterildi. Oysa resmi yol ölçümlerine göre mahalle ilçe merkezine sadece 9 kilometre uzaklıkta.

Yerel seçimi HDP'nin kazandığı Erciş Belediyesi'ne 22 Ekim 2019'da kayyım atandı. Kayyım atanmasından sonra çöplerin toplanmaması üzerine Köçköprü mahallesi halkı belediyeye defalarca başvuruda bulundu ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine mahalleliler CİMER’e (Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi) başvurdu. Yapılan başvuruya Erciş Belediyesi’nin verdiği savunmada ise ilçe merkezine 9 kilometre uzaklıkta bulunan mahallenin 80 kilometre uzakta olduğu belirtilerek çöplerin bu nedenle toplanmadığı ifade edildi.  

BELEDİYENİN YANITI

Belediye, CİMER'e yapılan şikayet sonrası şu yanıtı verdi: "Adı geçen mahallemizin ilçeye gidiş geliş olarak uzaklığı 80 kilometre bir mesafededir. Başkanlığımıza ait bünyesinde yeterli araç bulunmadığından dolayı, Temizlik İşleri Müdürlüğü Olarak mesafesi uzak olan mahallelere bir plan doğrultusunda temizlendiğinden bu mahallemize sıra iki ayda bir gelmektedir. Bundandır ki Koçköprü Mahallemizde çöpler iki ayda bir alınmaktadır."

.

Mahalle muhtarı Yahya İnan ise mahallelerinin ilçeye sadece 9 kilometre uzakta olduğunu ve çöplerin iki ayda değil yılda bir alındığını ifade etti. (DUVAR)