Erbil’de iki akademisyen öldürüldü, Barzani'den açıklama geldi

Erbil’de bir öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğrayan Kawan İsmail ve İdris Hemexan yaşamını yitirdi. Başbakan Mesrur Barzani ise olayla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Dr. Kawan İsmail ve Soran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İdris Hemexan’ı bugün bir öğrenci tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan ve hastanede tedavi altına alınan Dr. İsmail, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

K24’te yer alan habere göre, daha önce Soran Üniversitesi öğrencisi olan ve yönetim tarafından üniversiteden atılan şahıs, Selahaddin Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne geçiş yapmak için başvuruda bulundu ancak olumlu sonuç alamadı.

Daha önce Dekan Dr. Kawan İsmail’i birçok kez tehdit eden şahıs, bugün sabah saatlerinde saldırıda bulundu. Dr. Kawan İsmail’le birlikte fakültenin danışma bölümünde çalışan bir personele de mermi isabet etti. 5 merminin isabet ettiği Dr. İsmail yaşamını yitirdi. Yaralı personelin ise tedavisi sürüyor.

Edinilen bilgiye göre saldırgan daha önce de Dr. İsmail’i tehdit etmiş ve yapılan suç duyurusu üzerine tutuklanmıştı. Kefaletle serbest kalan şahsın söz konusu davayla ilgili duruşması bugün görülecekti.

Soran Üniversitesi’nde sorun yaşadığı kadın öğretim üyesini öldürmek için evine giden şahıs, burada kadın öğretim görevlisini bulamayınca eşi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. İdris Hemexan’ı öldürdü.

Erbil Asayişi'nden bir kaynak iki akademisyeni öldüren ve bir üniversite personelini yaralayan zanlının yakalandığını açıkladı. 

BARZANİ'DEN AÇIKLAMA

Öte yandan Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, bugün silahlı bir saldırgan tarafından Erbil’de öldürülen iki akademisyenle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. “Dr. Kawan İsmail ve Dr. İdris Hemexan’ın şehit edilmesinden büyük üzüntü duyuyorum” diyen Barzani, “Bu iki saygın hocayı kaybetmek acı bir felakettir. Ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyorum. Yüce Allah onları cennetiyle mükafatlandırsın” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı ile güvenlik kurumlarının kısa sürede katil zanlısını yakalamayı başardığını belirten Barzani, “İçişleri Bakanlığı ve güvenlik kurumları ruhsatsız silahların kullanımının son bulması için her türlü önlemi almalı, hangi mevkide olursa olsun suçlularla mücadele etmelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)