Erbaş: Türk musikisinin kaynağı cami musikisidir

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dini İhtisas Merkezi drama ve dini musiki kursiyerleri mezuniyet programında konuştu: Bizim musikimiz camide doğmuş ve camiden yayılmıştır.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet Akademisi Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezi drama ve dini musiki kursiyerleri mezuniyet programına katıldı.

Programda konuşan Erbaş, kursiyerlerin dini musikiyi usulüne uygun şekilde uygulama konusunda büyük bir gayret içinde olduklarını belirterek "Bizim musikimiz camide doğmuş ve camiden yayılmıştır. Türk musikisinin kaynağı cami musikisidir. Bugün o kadar çok ihtiyacımız var ki musikiyi en güzel bir şekilde öğrenip onun eğitimini alıp minarelerimizden ezanları en güzel bir şekilde okuyan hocalarımıza, camilerimizde Kur'an-ı Kerim'i en güzel bir şekilde okuyan hocalarımıza, yüzlerce ve binlerce emek verilerek bestelenmiş güzel eserleri, ilahileri en güzel şekilde okuyan hocalarımıza ihtiyacımız var" dedi.

Erbaş, sanatın medeniyetin en önemli unsurlarından birisi olduğunu, Diyanet olarak bütün akademilerde eğitimleri en güzel şekilde yapmaya devam edeceklerini söyledi. (HABER MERKEZİ)