Erbakan: Açlık grevinde bile insanlara komalık olmasınlar diye şeker takviyesi yapılır

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, '14 Mayıs seçimleri öncesi yaptıkları mutabakata uyulmadığı için yoksulluğun arttığını' söyledi. Erbakan, seçimde yüzde 20 civarında oy alacaklarını kaydetti.

Fotoğraf: Gazete Duvar
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL- Yeniden Refah Partisi, Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezi'nde Genel Başkan Fatih Erbakan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adayı Mehmet Altınöz ile 39 ilçe başkanı adayı iftar programında buluştu. Salona ilk gelenlerden biri Fatih Erbakan oldu.

Erbakan, iftar öncesi yaptığı konuşmada "İstanbul'da ve tüm Türkiye'de yeniden refahımızın muvaffak olmasını diliyorum. 1 Nisan itibariyle ahlaklı belediyeciliği İstanbul'da başlatacak tüm adaylarımıza başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcıları olsun inşallah" diye konuştu.

'ANLAŞAMADIKLARI TEK KONU....'

Erbakan, birçok kişinin Yeniden Refah Partisi'nin oylarını artırdığı konusunda mutabık olduklarını savundu:

"Yeniden Refah'ın yükselişi bizim dışımızda görülüyor ve tasdik ediliyor. Rakip siyasi parti temsilcileri bu seçimde oyunu yükseltecek tek partinin Yeniden Refah Partisi olduğunu söylüyor. Caddeler, sokaklar, meydanlar da aynı şeyi söylüyor. Türkiye'nin her köşesinde en güçlü eser rüzgar Yeniden Refah olarak öne çıkıyor. Anketçiler, yorumcular, gazetecilerin mutabık olduğu bir konu var oyların artışı. Bizi diğerlerinin içinde gösteren anket firmaları bu seçimde Türkiye genelinde yüzde 7-8 diyorlar. Anlaşamadıkları tek konu partimizin oyunun ikiye mi yoksa üçe mi yoksa dörde mi katlanacağı. Yüzde 20'nin üzerinde oy alacağız. Bu rakamları görürseniz hiç şaşırmayın."

'ÜYE SAYIMIZLA MHP VE İYİ PARTİ'Yİ SEÇİME KADAR GERİDE BIRAKACAĞIZ'

Erbakan, Yeniden Refah Partisi'nin üye sayısıyla kısa sürede MHP ve İYİ Parti'yi geride bırakacaklarını öne sürerek şöyle devam etti: "475 bin üyemiz var. 6 önce 260 bindi. Yüzde 85 büyüdük. 485 bin MHP'nin üyesi var. İYİ Parti'nin 500 bin üyesi var. Biz seçimlere 500 binin üzerinde üyeyle girerek en büyük üçüncü parti olacağız. Günde 2 bin 500 üye kaydı alıyoruz. 2028'de Yeniden Refah'ı iktidara taşıyacağız."

'AÇLIK GREVİNE MAHKUM ETTİLER'

Erbakan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Vergiden bıkan bize geliyor. Bugün yoksulluk sınırı 53 bin lira. Yüzde 85'i yoksul, yüzde 45'i açlık sınırının altında yaşıyor. 2002'de bir milyon hane sosyal yardım alırken bugün 4 buçuk milyon hane yardıma muhtaç hale geldi. Neden böyle oldu? Fakirlik, yoksulluk arttı. Bu gelir seviyesini insanlara reva görürseniz, mecburen borçlanmak zorunda kalır. Ankara'da tek bir hurma tanesi 8 liraya satılıyor. İstanbul'da 15 liraya kadar çıkıyor. İki bardak çay, iki bardak su, 250 gramlık pide yiyecek. Üç hurma yiyecek ve bunları sahurda da yapacak. Aylık 11 bin lira maliyet ortaya çıkıyor. Siz emekliye 11 bin lira veriyorsunuz. Dar gelirliyi açlık grevine mahkum ettiler. Açlık grevinde bile insanlara komalık olmasınlar diye bu şeker takviyesi yapılıyor. Çorba, yoğurt, zeytin, et, tavuk, baklava, börek yok. İşte Türkiye'nin içinde bulunduğu durum budur."

'AK PARTİ MUTABAKATA UYMADI'

"14 Mayıs seçimleri öncesi imzaladığımız mutabakat metni uygulanmadığı için durum böyle. İmtiyaz tanınanlara kaynak durdurulsun. Holdinglere verdikleri paraları kessinler. Emekliye 1,4 trilyon lira lazım diyorlar. Faize verecekleri para da 1.2 trilyon lira. Faize giden parayı kurtarsanız emeklileri kurtarırsınız. Yeniden Refah Partimizin mutabakatımı uygulamadınız. Denk bütçe yapmadıkça faiz canavarından kurtulamıyorsunuz. İmkan var kaynak var kamuda israfa gidiliyor."