EQUAL Türkiye’den bu yana kadın sanatçıların sesi yüzde 140 arttı

Spotify verileri EQUAL’ın 2021’deki lansmanından bu yana, Türkiye’deki kadın sanatçıların dinlenme oranlarında yüzde 140’lık bir artış yaşandığını gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Spotify, dünya çapında kadın sanatçıların çalışmalarını güçlendirerek müzikte cinsiyet eşitliğini desteklemek amacıyla hayata geçirdiği global girişimi EQUAL’ın Türkiye’de ve dünyada 3’üncü yıl dönümünü kutluyor.

2021 yılından bu yana 31 milyar dinlenme sayısını aşan EQUAL çalma listeleri ile Spotify, müzik endüstrisindeki kadınların sesini yükseltmeyi, güçlendirmeyi ve kadın sanatçılara daha fazla fırsat yaratabilmeyi amaçlıyor. Bugüne kadar EQUAL Türkiye kapsamında 36 Türk kadın sanatçı ayın EQUAL elçisi oldu ve 200’den fazla kadın sanatçı, Spotify tarafından EQUAL Türkiye çalma listelerinde ağırlandı.

Kadınların seslerini daha çok duyurabilmeleri ve daha çok kişinin onlardan ilham alabilmesini sağlamak amacıyla tasarlanan EQUAL, kadın sanatçıların sesine güç katmaya devam ediyor. Spotify tarafından yayınlanan veriler, Türkiye’de kadın sanatçıların artan başarısını ve gücünü bir kez daha ortaya koyuyor:

EQUAL Türkiye’nin hayata geçtiği 2021 yılından bu yana Türkiye’deki kadın sanatçıların Spotify’daki dinlenme oranı yüzde 140 arttı. Türkiye’de kadın sanatçıların Spotify’ın editoryal çalma listelerindeki dinlenme sayısı 2023'te, 2022’ye kıyasla yüzde 36 artış gösterdi. 2023 yılı Türkiye Top 50 listesinde yer bulan kadın sanatçı sayısı 2021’den bu yana yüzde 110’un üzerinde artış gösterdi ki bu da kadın sanatçıların Top listelerdeki varlıklarını önemli derecede büyütmeye devam ettiğinin bir göstergesi. Kullanıcılar tarafından oluşturulan çalma listeleri içerisinde kadın sanatçıların dinleme oranlarında, 2022’den 2023’e yüzde 50’den fazla artış yaşandı. 2021’den bu yana Türkiye’de kadın sanatçıların, Türkiye dışında dinlenme oranları yüzde 130 gibi ciddi bir artış yakaladı.

 

Etiketler equal spotify