Epstein'i izlemekle görevli gardiyanlar kayıtları değiştirdiklerini itiraf etti

Cinsel istismar suçlamasıyla cezaevinde tutulan Epstein'in intihar ettiği gece, ABD'li milyarderi izlemekle görevli iki gardiyan kayıtlarla oynadıklarını itiraf etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok sayıda kişiye cinsel istismar suçlamasıyla tutulduğu cezaevinde intihar ettiği açıklanan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'i izlemekle görevli olan iki gardiyan, yargılandıkları davada kayıtlarla oynadıklarını kabul ettiler. Tova Noel ve Michael Thomas isimli gardiyanlar, savcılık ile suçlu anlaşması yaparak cezaevine konulmaktan kurtuldu.

 

Epstein'in intihar ettiği gece görevli olan iki gardiyan, olay sonrası cezaevi kayıtları ile oynayarak, Epstein'i 30 dakika ara ile kontrol ettiklerini göstermeye çalıştı. Ancak yargılama sırasında ikilinin, gerekli ziyaretleri yapmak yerine, uyuduğu ya da internette gezdiği belirlendi.

Noel ve Thomas isimli gardiyanların suçlu anlaşması mahkeme başkanı tarafından onaylanırsa, ikili, ceza olarak 100 saatlik bir toplum hizmeti yapmak zorunda olacak. Gardiyanlar suçlu anlaşması ile, Adalet Bakanlığı müfettişlerinin yürüttüğü ayrı bir soruşturmada da ifade verecek.

Epstein, kefaletle serbest bırakılma talebinin reddedilmesinden sonra 25 Temmuz'da hücresinde baygın halde bulunmuştu. Boynunda izler fark edilen Epstein, ağustos ayındaki intiharı öncesi, başka bir hücreye nakledilmiş ve intihar gözetimine alınmıştı.  Güvenlik kayıtlarındakileri kamuoyuna açıklayan yetkililere göre, Epstein'in intihar ettiği belirtilen hücre çevresinde başka bir kişi görülmedi. Epstein'in eski sevgilisi ve ortağı Ghislaine Maxwell de, cinsel istismar için aracılık yapma suçlamasıyla 2020 Temmuz ayından bu yana cezaevinde yargılanmayı bekliyor. (BBC Türkçe)