Enkaz altındakilerle dalga geçmişlerdi: 11 yıl 10 ay hapis isteniyor

Depremde enkaz altında kalanlarla dalga geçen 3 kişi için iddianame hazırlandı. Savcılık, şüpheliler hakkında 3 farklı suçtan ceza istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, depremde enkaz altında kalanlarla dalga geçen 3 kişi için iddianamesini hazırlarken toplamda 11 yıl 10 ay hapis cezası istedi. Savcılık şüpheliler için 3 suçtan ceza istedi.

Sabah'ta yer alan Arzu Kaya'nın haberine göre, bu konuşmayı yapan şüphelilerin Yunus S., H.Ö. ve 18 yaşından küçük M.B. olduğunun tespit edildiği anlatılan iddianamede, şüphelilerin suçu birbirinin üzerine attığı aktarıldı. Hesap sahibi olan şüpheli için adli kontrol uygulandığı, depremzedeye umut veren şüphelinin ise tutuklandığını aktaran savcılık, "Ülkemizi ve milletimizi derinden etkileyen deprem nedeniyle enkaz altında kalan vatandaşlarımızın kurtarılmasına yönelik çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği sırada, sosyal medya platformları da aktif bir şekilde kullanıldı" dedi.

'YAPTIKLARI EYLEM TOPLUMSAL BİR TEPKİYE NEDEN OLDU'

Olaya ilişkin videonun sadece bir hesaptan paylaşılması nedeniyle 2.6 milyon kişi tarafından görüntülendiğini ve diğer hesaplardan da görüntülenme rakamları göz önüne alındığında çok geniş kitlelere ulaştığını belirten savcılık, "Ulaştığı kitlelerde derin yaralar açarak insanların manevi yönden olumsuz etkilenmelerine sebebiyet verdi. Yaptıkları eylem toplumsal bir tepkiye neden oldu" ifadelerini kullandı.

3 SUÇTAN 11 YIL 10 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Savcılık, her iki şüphelinin de 'Yanıltıcı bilgiyi alenen yayma', 'Kamu kurumu faaliyetini cebir veya tehdit kullanarak engelleme' ve 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçlarından 11 yıl 10 aya kadar hapsini talep etti. Yaşı 18'den küçük olan şüphelinin soruşturmasının ise devam ettiği belirtildi.