Enkaz altında kalan madencilerden yedi gün sonra mesaj: Hayattayız, arama çalışmalarını durdurmayın

Çin'in Yentai kentinde, geçtiğimiz hafta bir maden ocağında meydana gelen patlamada mahsur kalan 22 işçiden 12’sinin hayatta olduğu duyuruldu. İşçilerin, arama kurtarma ekiplerine bir not ulaştırdığı ve notta "Arama çalışmalarının devam edeceğini umuyoruz" dedikleri aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çin'in Şandong eyaletine bağlı Yentai kentinde bir maden ocağında geçtiğimiz hafta meydana patlama sonucunda enkaz altında mahsur kalan 22 kişiden 12'sinin hala hayatta olduğu tespit edildi. Madende mahsur kalan 12 işçinin, arama kurtarma ekiplerine bir not ulaştırdığı ve notta "Arama çalışmalarının devam edeceğini umuyoruz" yazdığı aktarıldı. 10 kişiden ise hala haber alınamıyor.

'TIBBİ MALZEME İHTİYACI VAR'

Çin Komünist Partisi'nin İngilizce yayın organı Global Times'ın aktardığına göre notta, madenin toz ve suyla dolduğunu söyleyen işçiler havasız kaldıklarını, ağrı kesici, antibiyotik ve bandaj gibi tıbbi malzemelere ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Maden ocağında meydana gelen patlamanın ardından işletmeciler, yetkililere kazayı geç bildirdikleri için gözaltına alınmıştı. Patlama, olaydan 30 saat sonra duyurulmuştu. (DIŞ HABERLER)